JAV valstybės sekretorius A. Blinkenas aplankys Ukrainą, tvyrant Rusijos invazijos grėsmei

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį išskris į Ukrainą, kad pademonstruotų palaikymą Kijevui, tvyrant nuogąstavimams dėl Rusijos galimai planuojamo įsiveržimo, pranešė Valstybės departamentas.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 2:45 PM, atnaujinta Jan 18, 2022, 2:46 PM

A. Blinkenas trečiadienį Kijeve susitiks su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir „sustiprins Jungtinių Valstijų įsipareigojimą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

JAV diplomatijos vadovas ketvirtadienį taip pat nuvyks į Berlyną dalyvauti keturšalėse derybose su Jungtine Karalyste, Prancūzija ir Vokietija, per kurias bus aptarta Ukrainos krizė, sakoma pranešime.

Šios keturios NATO narės aptars „bendras pastangas atgrasyti Rusijos agresiją prieš Ukrainą, įskaitant sąjungininkių ir partnerių pasirengimą primesti Rusijai didžiules pasekmes ir rūsčią ekonominę kainą“, jeigu Maskva pasiųstų savo pajėgas į kaimyninę šalį, sakoma N. Price'o pranešime.

A. Blinkeno kelionė įvyks „po plačių diplomatinių pastangų su mūsų sąjungininkais ir partneriais Europoje, siekiant atremti grėsmę, kurią Rusija kelia Ukrainai ir mūsų bendroms pastangoms skatinti ją rinktis diplomatiją ir deeskalavimą dėl saugumo ir stabilumo“, pridūrė departamento atstovas.

Antradienį Maskvoje vieši Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock, taip pat aplankiusi Maskvą, stengdamasi prisidėti prie šios krizės sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.