Rusijoje pedofilai bus įkalinami iki gyvos galvos

Rusijos Dūma antradienį per pagrindinį svarstymą vienbalsiai priėmė įstatymo projektą, numatantį recidyvistų pedofilų įkalinimą iki gyvos galvos.

Rusijos Dūma antradienį per pagrindinį svarstymą vienbalsiai priėmė įstatymo projektą, numatantį recidyvistų pedofilų įkalinimą iki gyvos galvos.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Rusijos Dūma antradienį per pagrindinį svarstymą vienbalsiai priėmė įstatymo projektą, numatantį recidyvistų pedofilų įkalinimą iki gyvos galvos.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-18 13:37, atnaujinta 2022-01-18 13:40

Iš karto po sprendimo Valstybės kūrimo ir teisėkūros komiteto pirmininko pavaduotoja Irina Pankina sakė, kad atsižvelgiant į didelę socialinę projekto reikšmę, nedelsiant siūlomas ir trečiasis svarstymas, po kurio įstatymas įsigaliotų.

„Jokių prieštaravimų“, – atsakė Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Įstatymo projekte siūloma laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė už pakartotinius nusikaltimus prieš nepilnamečius iki 18 metų. Be to, įkalinimą iki gyvos galvos numatoma taikyti ir tada, kai pirmas nusikaltimas buvo padarytas prieš du ar daugiau nepilnamečių, taip pat kai pedofilija yra susijusi su kito sunkaus ar ypač sunkaus nusikaltimo padarymu.

Pagal iki šiol galiojančius teisės aktus Rusijoje įkalinimas iki gyvos galvos gresia tik recidyvistams pedofilams už panašią veiką prieš vaikus iki 14 metų.

Įstatymo sugriežtinimą paskatino sausio 4-ąją Kostromos mieste įvykusi tragedija. Penkiametė mergaitė išėjo pasivaikščioti, bet gatvėje ją du vyrai išsivežė nežinoma kryptimi. Netrukus pareigūnai sulaikė du įtariamuosius, kurie prisipažino išniekinę ir nužudę vaiką. Aukos kūnas buvo rastas viename iš Kostromos bendrabučių.

Prokuratūros duomenimis, abu vyrai anksčiau teisti, vienas iš jų – už seksualinį smurtą ir pornografiją.

Komentuodamas tragediją V.Volodinas sakė, kad Dūma darys viską, kad jau sausį būtų priimtas įstatymas dėl įkalinimo iki gyvos galvos anksčiau teistiems pedofilams.

Savo ruožtu Dūmos vicepirmininkė Anna Kuznecova siūlo įvesti pedofilų stebėjimą iki gyvos galvos uždedant elektroninę apyrankę ir atmesti galimybę jiems išeiti į laisvę lygtinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.