ECOWAS reiškia didelį susirūpinimą dėl „bandymo įvykdyti perversmą“ Burkina Fase

Vakarų Afrikos regioninė grupė ECOWAS pirmadienį išreiškė didelį susirūpinimą dėl to, ką pavadino „bandymu įvykdyti perversmą“ jos valstybėje narėje Burkina Fase.

Burkina Fasas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Burkina Fasas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-24 16:59

Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) pranešime sakoma, kad „laiko karius atsakingus už prezidento Rocho Marco Christiano Kabore fizinę gerovę“, šaltiniams saugumo tarnybose pranešus, kad neramiame Burkina Fase sukilę kariai pirmadienį jį suėmė ir išvežė į vienas kareivines.

Kariai surengė maištą sekmadienį keliose armijos bazėse skirtingose šios Vakarų Afrikos šalies vietose, reikalaudami atleisti kariuomenės vadovybę ir skirti daugiau išteklių kovai su kruvinu džihadistų sukilimu.

Sekmadienį liudininkai pranešė girdėję šūvius prie prezidento privačios rezidencijos sostinėje Vagadugu ir matę, kaip virš to rajono ratus suko sraigtasparnis išjungtomis šviesomis.

Padėtis sostinėje įtempta ir neaiški, nes nuo sekmadienio neveikia mobilusis internetas, todėl sunku patikrinti informaciją apie galimą perversmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.