Londono policija tiria karantino metu Dauningo gatvėje vykusius vakarėlius

Londono policijos viršininkė antradienį sakė, kad jos pareigūnai tiria kelis vakarėlius, per karantiną vykusius ministro pirmininko Boriso Johnsono biure ir vyriausybės departamentuose.

Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 2:44 PM

„Policija dabar tiria virtinę renginių, įvykusių Dauningo gatvėje ir Vaithole per pastaruosius dvejus metus ir susijusius su galimais [kovos su] COVID-19 taisyklių pažeidimais“, – Londono miesto asamblėjai sakė sostinės policijos komisarė Cressida Dick.

Įtarimai, jog tuo metu, kai šalyje galiojo griežtas karantinas, Dauningo gatvėje buvo surengta virtinė vakarėlių, pastarosiomis savaitėmis drebina B. Johnsono vyriausybę ir sukėlė didžiausią nuo jo darbo ministro pirmininko poste pradžios krizę. B. Johnsonas vis garsiau raginamas atsistatydinti.

Pirmadienį vakare pasirodė naujų pranešimų, kad B. Johnsonas karantino taisykles pažeidė ir 2020 metų birželio 19 dieną surengdamas Dauningo gatvėje gimtadienio šventę. Joje dalyvavo iki 30 žmonių, o pagal tuo metu galiojusias taisykles buvo leidžiami tik iki šešių žmonių susibūrimai lauke, pranešė televizija „ITV News“.

„Turėčiau pabrėžti, jog faktas, kad dabar atliekame tyrimą, žinoma, nereiškia, kad... kiekvienu atveju ir visiems susijusiems žmonėms būtinai bus skirtos baudos“, – sakė C. Dick.

„Savo dabartinių tyrimų jiems vykstant nekomentuosime. Tačiau galiu jus patikinti, kad reikšmingais momentais pateiksime atnaujintą informaciją, kaip paprastai darome“, – pridūrė ji.

Aukšto rango pareigūnė Sue Gray taip pat atlieka tyrimą dėl virtinės įtarimų ir netrukus turėtų paskelbti savo išvadas.

Spėliota, kad jai gali tekti sustabdyti savo faktų nustatymo darbą, jei įsitrauktų policija, bet vyriausybės biuro atstovas sakė: „Sue Gray... tyrimas tęsiasi. Bendraujama su Londono policija.“

Manoma, kad S. Gray tyrimas apima pranešimus ir apie B. Johnsono gimtadienio šventę 2020 metų birželio 19-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.