Ukraina pranešė išaiškinusi Maskvos remiamų diversantų grupę

Ukraina antradienį pareiškė išaiškinusi grupę Maskvos kontroliuojamų diversantų, kurie rengė virtinę atakų Ukrainos pasienio regionuose, siekdami „destabilizuoti“ padėtį šioje šalyje.

Ukraina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukraina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-25 16:17

Minėti žmonės planavo surengti „ginkluotų išpuolių seriją“ prieš miesto infrastruktūrą, sakoma Ukrainos saugumo tarnybos SBU pranešime. Jame priduriama, kad grupę „koordinavo Rusijos specialiosios tarnybos“.

Pasak SBU, pareigūnai suėmė du Ukrainos gyventojus, vienas kurių yra Rusijos pilietis, ir konfiskavo „sprogstamąjį užtaisą, šaunamųjų ginklų ir šovinių“.

Šie du asmenys veikė Charkove – milijoną gyventojų turinčiame mieste, esančiame Ukrainos rytuose netoli Rusijos sienos, ir Žytomyro mieste centrinėje Ukrainoje.

Jie verbuodavo žmones sakydami, kad renka darbuotojus privačiai saugumo firmai, priduriama SBU pranešime.

Šaltinis teisėsaugos institucijose naujienų agentūrai AFP sakė, kad abu vyrai yra buvę specialiųjų pajėgų nariai, turintys kovinės patirties. Jie verbavo „daugiausia“ rusus, anksčiau įvykdžiusius smurtinių nusikaltimų.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją prie Ukrainos sienų sutelkus dešimtis tūkstančių savo karių, taip pat dislokavus tankų, kovos mašinų, artilerijos ir raketinių sistemų. Manoma, kad Rusija ruošiasi invazijai į Ukrainą ir siekia destabilizuoti padėtį šioje šalyje. Pati Maskva neigia turinti tokių planų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.