Žydų naujakuriai nusiaubė palestiniečių gyvenvietę Vakarų Krante

Izraelio okupuotame Vakarų Krante pirmadienį į palestiniečių gyvenvietę automobiliais atvažiavę žydų naujakuriai svaidė akmenis, niokojo automobilius ir pastatus, taip pat sužeidė vieną paauglį, pranešė vienas palestiniečių pareigūnas.

Į palestiniečių gyvenvietę automobiliais atvažiavę žydų naujakuriai svaidė akmenis, niokojo automobilius ir pastatus, taip pat sužeidė vieną paauglį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Į palestiniečių gyvenvietę automobiliais atvažiavę žydų naujakuriai svaidė akmenis, niokojo automobilius ir pastatus, taip pat sužeidė vieną paauglį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 8:19 AM

Tai buvo naujausias iš virtinės žydų naujakurių išpuolių pastaraisiais mėnesiais.

Penktadienį naujakuriai Vakarų Krante užpuolė palestiniečių bei izraeliečių taikos aktyvistus ir padegė automobilį.

Praėjusį mėnesį palestinietis nušovė žydų naujakurį, išprovokuodamas keršto atakų virtinę.

Izraelio kariškiai patvirtino informaciją apie pirmadienio incidentą ir nurodė, kad izraeliečiai padarė „didžiulės žalos“. Policija pradėjo įvykio tyrimą.

Palestiniečių administracijos pareigūnas Ghassanas Daghlasas sakė, kad į ligoninę buvo nuvežtas palestiniečių paauglys, kuriam akmuo pataikė į galvą. Jis nurodė, kad paauglys „sužeistas nesunkiai“.

Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas išplatintame pareiškime nurodė, kad asmenys, svaidantys akmenis ar padeginėjantys automobilius, „yra teroristai ir bus traktuojami kaip teroristai“.

Izraelio pareigūnai nekart žadėjo imtis veiksmų dėl žydų naujakurių pastarųjų mėnesių smurto. Tuo metu palestiniečių ir izraeliečių teisių gynimo grupės sako, kad kariuomenė retai kišasi ir dažniausiai palaiko naujakurius.

Beveik 500 tūkst. žydų naujakurių gyvena 130 nausėdijų ir dešimtyse neteisėtų gyvenviečių okupuotame Vakarų Krante. Palestiniečiai laiko nausėdijas pagrindime kliūtimi konfliktui išspręsti. Dauguma šalių nausėdijas laiko neteisėtomis pagal tarptautinę teisę.

Izraelis okupavo Vakarų Krantą 1967 metais per Šešių dienų karą. Palestiniečiai laiko šią teritoriją savo būsimos valstybės dalimi.

Izraelis Vakarų Krantą laiko bibline ir istorine žydų žeme.

Konstruktyvios taikos derybos nevyksta jau ilgiau nei dešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?