Austrija švelnina ribojimus: atšaukia karantiną nepasiskiepijusiems

Austrija nuo ateinančio pirmadienio atšaukia karantiną nuo koronaviruso nepasiskiepijusiems žmonėms. Tai trečiadienį po Ministrų tarybos susitikimo paskelbė federalinis kancleris Karlas Nehammeris ir sveikatos ministras Wolfgangas Mücksteinas.

Koronavirusas Austrijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Austrijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-26 13:34, atnaujinta 2022-01-26 16:07

Anot jų, kovos su pandemija ekspertų taryba šios priemonės nebelaiko reikalinga. Pavojaus, kad kiltų ligoninių perkrovos grėsmė esą nėra, rašo austrų naujienų agentūra APA.

Nepasiskiepijusiųjų karantinas kelias savaites buvo „priemonė, dėl kurios daug žmonių skundėsi, tačiau dėl sveikatos politikos priežasčių – neišvengiama“, - sakė K. Nehammeris. Per Kalėdas ir metų sandūroje karantinas buvo ir veiksmingas, pažymėjo W. Mücksteinas. Tačiau dabar su ekspertais esą nuspręsta, kad reanimacijos skyrių perkrovos grėsmės šiuo metu nėra.

Nuo sausio Austrijoje įvedami privalomi skiepai nuo COVID vyresniems nei 18 metų amžiaus gyventojams.

Austrijoje užfiksuotas užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiaus paros prieaugio antirekordas

Austrijoje per parą nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius trečiadienį viršijo 30 tūkst. Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Wolfgangas Mücksteinas, šis rodiklis – didžiausias nuo pandemijos pradžios.

„Šiandien turime daugiau kaip 30 tūkst. teigiamų testų. Tai naujas rekordas. Mes tikėjomės šių rodiklių, jie buvo prognozuojami“, - pareiškė ministras per spaudos konferenciją Vienoje.

Ankstesnis antirekordas buvo užfiksuotas sausio 19 d. – 27,6 tūkst. Naujų atvejų skaičiaus didėjimas siejamas su gyventojų testavimo plėtimu.

Austrija praėjusių metų gruodžio 12 d. atšaukė karantiną visiškai pasiskiepijusiems ir Covid-19 sukeliama liga persirgusiems žmonėms, ribojimai tebegalioja nepasiskiepijusiems asmenims. Įvažiuoti į šalį leidžiama tik persirgusiems ir Pasaulio sveikatos organizacijos įregistruotomis vakcinomis pasiskiepijusiems žmonėms. Žmonių susibūrimo vietose privaloma dėvėti kaukes.

Anksčiau trečiadienį buvo pranešta, kad Austrija nuo ateinančio pirmadienio atšaukia karantiną ir nuo koronaviruso nepasiskiepijusiems žmonėms.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.