Norvegija atšaukia karantiną visiems keliautojams

Norvegija priėmė sprendimą atšaukti karantiną visiems į šalį atvykstantiems žmonėms, nepriklausomai nuo vakcinacijos statuso ir gautos vakcinos gamintojo, paskelbė vyriausybė.

NTB/Scanpix nuotr.
NTB/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-26 10:46

„Vadovaudamiesi Nacionalinio visuomenės sveikatos apsaugos instituto rekomendacijomis atšaukiame reikalavimą atvykus karantinuotis, nes jis nebelaikomas būtinu infekcijai kontroliuoti. Taisyklė įsigalioja 2022 metų sausio 26 dieną“, – sakoma pranešime.

Norvegijos pareigūnai pažymi, kad pakeitimai aktualūs pirmiausia nepasiskiepijusiems ar Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) nepatvirtinta vakcina pasiskiepijusiems keliautojams.

„Norint atvykti į Norvegiją reikės pažymos apie ne anksčiau kaip prieš 24 valandas iki atvykimo atlikto PGR ar greitojo COVID-19 testo neigiamą atsakymą. Keliautojai atvykę ar per 24 val. po atvykimo turi pasidaryti dar vieną testą. Jei gaunamas teigiamas atsakymas, keleiviui reikia izoliuotis“, – nurodė vyriausybės spaudos tarnyba.

Be to, užsieniečiai atvykdami į Norvegiją privalo užpildyti registracijos anketą. Išimtis taikoma jaunesniems nei 16 metų vaikams.

Vyriausybė pabrėžia, kad karantinas atvykstantiems keliautojams gali būti vėl įvestas, „jei situacija pablogėtų... arba jei atsirastų naujas viruso variantas ir dėl jo reiktų griežtesnių priemonių“.

Anksčiau visi užsieniečiai, paskiepyti vakcinomis, neįtrauktomis į PSO patvirtintų vakcinų sąrašą, turėdavo testuotis ir 10 dienų karantinuotis. Karantiną būdavo galima sutrumpinti gavus PGR ar greitojo testo, atlikto trečią izoliacijos dieną, neigiamą atsakymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.