Austrijoje vėl užfiksuotas užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiaus paros prieaugio antirekordas

Austrijoje per parą nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius ketvirtadienį viršijo 43 tūkst. Šis rodiklis – didžiausias per visą pandemijos laikotarpį. Tai bendroje suvestinėje pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Viena, Austrija.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Viena, Austrija.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 3:02 PM

Ankstesnis antirekordas buvo užfiksuotas sausio 26 d., kai per parą buvo nustatyta daugiau kaip 30 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Naujų atvejų skaičiaus didėjimas siejamas su gyventojų testavimo plėtra ir omikron atmainos plitimu.

Austrija praėjusių metų gruodžio 12 d. atšaukė karantiną visiškai pasiskiepijusiems ir COVID-19 sukeliama liga persirgusiems žmonėms, ribojimai tebegalioja nepasiskiepijusiems asmenims. Įvažiuoti į šalį leidžiama tik persirgusiems ir Pasaulio sveikatos organizacijos įregistruotomis vakcinomis pasiskiepijusiems žmonėms. Žmonių susibūrimo vietose privaloma dėvėti kaukes.

Trečiadienį buvo pranešta, kad Austrija nuo ateinančio pirmadienio atšaukia karantiną ir nuo koronaviruso nepasiskiepijusiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.