Tadžikistanas praneša, kad per konfliktą pasienyje su Kirgizija sužeista 11 jo piliečių, yra aukų

11 Tadžikistano piliečių buvo sužeisti ketvirtadienį per ginkluotą konfliktą pasienyje su Kirgizija. Kaip pranešė Tadžikistano naujienų agentūra „ASIA-Plus“, jie visi nugabenti į ligoninę.

Kariai.<br>AFP/Svcanpix nuotr.
Kariai.<br>AFP/Svcanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-27 21:06

Tarp nukentėjusiųjų – trys civiliai ir aštuoni kariškiai.

Anksčiau buvo pranešta, kad per konfliktą žuvo Tadžikistano gyventojas, į kurio namą „pataikė iš Kirgizijos teritorijos paleistas sviedinys“.

Savo ruožtu Kirgizijos atstovai pranešė, kad ketvirtadienį per susišaudymą pasienyje su Tadžikistanu buvo sužeisti keturi Kirgizijos kariškiai.

Kirgizijos ir Tadžikistano sienos ilgis – apie 980 kilometrų. Subyrėjus Sovietų Sąjungai, palei sieną atsirado keliasdešimt ginčijamų ruožų, dėl kurių vis kyla konfliktų tarp dviejų šalių gyventojų ir kariškių. Per juos naudojami ir šaunamieji ginklai.

Prieš kelerius metus Biškekas ir Dušanbė susitarė suaktyvinti bendros sienos demarkavimo ir delimitavimo darbus. Iki šiol pavyko susitarti dėl beveik 600 kilometrų sienos linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.