Lenkijos prezidentas: šaliai negresia karo pavojus, bet padėtis regione yra „specifinė“

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda penktadienį per Nacionalinio saugumo tarybos posėdį pareiškė, kad šiuo metu šaliai negresia tiesioginis karo pavojus, bet padėtis regione yra „specifinė“.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 4:10 PM

„Susiklostė situacija, kokios tikrai nebuvo nuo mano prezidentavimo pradžios, bet man atrodo, kad galima drąsiai sakyti, jog tokios situacijos dar nebuvo nuo 1989 metų“, – teigė Lenkijos valstybės vadovas.

„Ji tikrai yra specifinė, nors, mano įsitikinimu, taip pat mano pašnekovų įsitikinimu, šiuo metu Lenkijai negresia tiesioginis karo pavojus. Nėra jokių ženklų, kurie patvirtintų tokią tiesioginę grėsmę“, – sakė A. Duda.

Tačiau jis pabrėžė, kad „neabejotinai mūsų akivaizdoje keičiasi saugumo situacija mūsų Europos dalyje, ir tai svarbi tema bendram pokalbiui“.

Nacionalinio saugumo tarybos posėdyje dalyvavo Lenkijos parlamento aukštųjų ir žemųjų rūmų pirmininkai, premjeras, URM, VRM, Gynybos ministerijos vadovai, ministras-specialiųjų tarnybų koordinatorius, parlamento frakcijų vadovai, Nacionalinio saugumo biuro vadovas.

Pastaruoju metu Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.