ES – naujos taisyklės dėl keitimosi informacija apie asmenis, norinčius įsigyti ginklą

Europos Komisija paskelbė, kad pirmadienį Europos Sąjungoje įsigaliojo naujos taisyklės dėl sistemingo keitimosi informacija apie neišduotus leidimus piliečiams laikyti šaunamuosius ginklus.

Ginklas.<br>D.Umbraso nuotr.
Ginklas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 6:52 PM

„Atitinkamos nacionalinės institucijos nuo šiol ES vidaus rinkos informacinėje sistemoje galės patikrinti, ar žmogus, prašantis leidimo laikyti šaunamąjį ginklą, nėra gavęs neigiamo atsakymo į analogišką prašymą kitoje Sąjungos valstybėje“, – sakoma EK pranešime.

EK nuomone, naujoji atitinkamos informacijos paieškos tvarka „sudarys sąlygas sutrukdyti bandymams apeiti draudimus laikyti šaunamąjį ginklą ieškant palankiausios tam jurisdikcijos šalyse narėse“.

Briuselis primena, kad šaunamųjų ginklų apyvartos kontrolės stiprinimas yra vienas ES veiksmų plano 2020–2025 metams prioritetų kovojant su ginklų kontrabanda.

„Naujosios taisyklės padės ginti europiečius nuo organizuoto nusikalstamumo ir terorizmo pagal 2020 metų gruodį pateiktą kovos su terorizmu programą ir ES kovos su organizuotu nusikalstamumu strategiją, pateiktą pernai balandį“, – nurodė EK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?