JAE numušė dar vieną Jemeno sukilėlių paleistą raketą

Jungtiniai Arabų Emyratai pirmadienį pranešė numušę Jemeno husių sukilėlių paleistą balistinę raketą, Izraelio prezidentui atvykus pirmojo vizito į Abu Dabį.

 JAE vėliava.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAE vėliava.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 12:05 PM

Tai buvo jau trečias toks incidentas nuo šio mėnesio pradžios.

JAE – priklausančių su Irano remiamais sukilėliais kovojančiai Saudo Arabijos vadovaujamai karinei koalicijai – gynybos ministerija pranešė, kad ankstyvą rytą surengta ataka nepareikalavo aukų.

„Oro gynybos pajėgos... perėmė ir sunaikino balistinę raketą, kurią į JAE paleido husių teroristų grupuotė“, – ministerijos pareiškimą citavo valstybinė naujienų agentūra WAM.

Agentūra pranešė, kad nuolaužų fragmentų nukrito „už apgyvendintų teritorijų ribų“, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Pasak ministerijos, atsakant į išpuolį buvo sunaikinta raketos paleidimo vieta Jemeno šiauriniame Džaufo regione.

JAE gynybos pareigūnai taip pat paskelbė nespalvotą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas sprogimas ir juodų dūmų kamuoliai.

Pirmadienį surengta ataka yra jau trečioji nuo sausio 17 dienos, kai per dronų ir raketų išpuolį žuvo trys naftos sektoriaus darbuotojai. Antroji raketa, kuri irgi buvo perimta, buvo paleista JAE link praėjus savaitei nuo to incidento.

Sausio 17 dieną įvykdytas išpuolis buvo pirmoji aukų pareikalavusi ataka prieš JAE, atsakomybę už kurią prisiėmė husiai, pagrasinę surengti daugiau tokių apšaudymų.

Naujausia raketa paleista Isaacui Herzogui tapus pirmuoju Izraelio prezidentu, kada nors apsilankiusiu JAE. Vizitas buvo surengtas abiem šalims 2020 metais normalizavus savo santykius.

I. Herzogo biuras pirmadienį paskelbė, kad jis „tęs savo vizitą kaip planuota“.

Irano remiami husiai pradėjo taikytis į JAE objektus patyrę virtinę pralaimėjimų Jemene per kovas su Abu Dabio rengiamais kovotojais.

Sausio pradžioje sukilėliai Raudonojoje jūroje užgrobė su JAE vėliava plaukiojusį laivą, tvirtindami, kad juo buvo gabenami ginklai, nors Emyratai tokį tvirtinimą paneigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.