JAV įvedė sankcijas Mianmaro teisėsaugos pareigūnams

JAV pirmadienį įvedė sankcijas trims aukščiausiems Mianmaro teisingumo sistemos pareigūnams, praėjus vieniems metams nuo karinio perversmo, kuris, Vašingtono teigimu, sunaikino demokratiją ir teisinės valstybės principus.

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 6:45 PM

JAV finansų departamentas skyrė sankcijas generaliniam prokurorui Thida Oo, Aukščiausiojo teismo pirmininkui Tun Tun Oo ir Antikorupcijos komisijos pirmininkui Tin Oo, kurie, pasak jo, yra glaudžiai susiję su „politiškai motyvuotu“ opozicijos lyderės Aung San Suu Kyi persekiojimu.

JAV taip pat įvedė sankcijas keliems verslo lyderiams ir įmonėms, kaltinamoms finansinės paramos teikimu Mianmaro kariniam režimui.

„Mes deriname šiuos veiksmus su Jungtine Karalyste ir Kanada, kad parodytume tvirtą tarptautinės bendruomenės paramą Birmos žmonėms ir dar labiau priartintume atsakomybę dėl perversmo ir režimo vykdomo smurto“, – pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„JAV ir toliau dirbs su savo tarptautiniais partneriais, siekdamos likviduoti žmogaus teisių pažeidimus ir spausti režimą, kad jis nutrauktų smurtą, paleistų visus neteisėtai sulaikytus asmenis, leistų netrukdomai teikti humanitarinę pagalbą ir atkurtų Birmos kelią į demokratiją“, – sakė A. Blinkenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.