B. Johnsonas: Ukrainos pasipriešinimas Rusijai bus kruvinas

Britų premjeras Borisas Johnsonas lankydamasis Kijeve pažadėjo Ukrainai paramą ir primygtinai įspėjo Rusiją dėl kaimynės puolimo. Ukrainos kariuomenės pasipriešinimas bus „įnirtingas ir kruvinas“, sakė jis spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Ši žinia esą turi būti aiški rusų visuomenei ir „rusų motinoms“. B. Johnsonas pareiškė labai tikįs, kad Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas atitraukus savo karius nuo Ukrainos sienos ir pasirinks diplomatiją.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 9:21 PM

V. Zelenskis antrino premjerui. „Ukraina ginsis iki galo“, – sakė jis. Rusai esą turi suprasti, kad karas baigsis tragedija. Šalis, žmonės ir kariuomenė, pasak prezidento, pasikeitė. „Dabar nebebus paprasto kokio nors miesto ar kaimo užėmimo, – pabrėžė V. Zelenskis. – Todėl atvirai sakau, kad tai nebus karas tarp Ukrainos ir Rusijos. Tai bus didelio masto karas Europoje“.

Pasak B. Johnsono, Rusijos invazija reikštų politinę, humanitarinę ir karinę katastrofą. Jis pagrasino, kad Didžioji Britanija ir jos sąjungininkės ruošia griežtas sankcijas Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.