Kabule dingo du vietos televizijos žurnalistai

Talibano pajėgos Afganistano sostinėje Kabule dėl nežinomų priežasčių sulaikė du vietos privataus televizijos tinklo žurnalistus, pranešė jų kolegos ir šeimos nariai.

 Talibanas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Talibanas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 10:45 AM

Warisas Hasratas ir Aslamas Hijabas, kurie dirbo žurnalistais populiariame televizijos tinkle „Ariana“, pirmadienį buvo sulaikyti ginkluotų Talibano pajėgų prie savo organizacijos priekinių vartų, dpa sakė vienas iš jų kolegų, nenorėjęs būti įvardytas. „Mūsų stebėjimo kameros rodo, kad juos išsivežė ginkluoti uniformuoti vyrai valdiškomis transporto priemonėmis“, – pridūrė jis.

W. Hasratas daug metų dirbo naujienų kanalo politikos skyriaus diktoriumi ir prodiuseriu, o A. Hijabas – ekonomikos skyriuje. Jų šeimos nariai ragina žiniasklaidos palaikymo grupes ir kolegas žurnalistus paskelbti per feisbuką ir padėti išlaisvinti jų artimuosius. „Vis dar ieškome, kur jis galėtų būti, – telefonu dpa sakė W. Hasrato brolis. – Esame labai susirūpinę dėl jo saugumo“.

W. Hasrato brolis įtaria, kad jį paėmė Talibano žvalgyba, bet Talibano generalinio žvalgybos direktorato atstovas Mawlawi Hamrazas sakė, kad jie nesulaikė dviejų žurnalistų.

Tai įvyko kitą dieną, kai vienas svečias sukritikavo Talibano režimą per televizijos tinklo, kuriam dirbo žurnalistai, tiesiogiai transliuotas diskusijas. Dalimi diskusijų plačiai pasidalinta socialiniuose tinkluose.

Nuo tada, kai perėmė valdžią, Talibanas nuolat sulaiko protestuotojus, moterų teisių aktyvistes ir žurnalistus. Kai kurie paleistieji pranešė apie piktnaudžiavimą ir kankinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.