JAV po Jemeno atakų nusiųs į JAE karinį laivą ir naikintuvų

Jungtinės Valstijos dislokuos eskadrinį minininką su valdomosiomis raketomis ir modernių naikintuvų, padėsiančių Jungtiniams Arabų Emyratams (JAE) apsiginti nuo Jemeno sukilėlių raketų atakų, trečiadienį paskelbė Vašingtonas.

JAV karinis laivas „USS Cole“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV karinis laivas „USS Cole“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 11:59 AM

Karinis laivas ir naikintuvai dislokuojami po virtinės Jemeno sukilėlių atakų, siekiant „padėti JAE apsiginti nuo dabartinės grėsmės“. Taip nuspręsta po amerikiečių gynybos sekretoriaus Lloydo Austino ir Abu Dabio sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Zayedo al Nahyano pokalbio telefonu, nurodė JAV ambasada JAE.

JAE, priklausantys Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai, kovojančiai su Irano remiamais Jemeno husių sukilėliais, praėjusį mėnesį patyrė tris raketų atakas. Per pirmąją iš jų žuvo trys naftos sektoriaus darbuotojai.

Antros atakos taikinys buvo Abu Dabio al Dafros oro pajėgų bazė, kur yra dislokuota JAE, JAV ir prancūzų pajėgų. JAV kariai buvo priversti paleisti gaudomųjų raketų „Patriot“, kad padėtų numušti raketas.

Eskadrinis minininkas „USS Cole“ bendradarbiaus su JAE kariniu jūrų laivynu ir bazuosis Abu Dabyje, sakoma pareiškime. Jame nurodoma, kad JAV taip pat dislokuos penktos kartos naikintuvų.

Tarp kitų veiksmų bus „žvalgybinės išankstinio įspėjimo informacijos tolesnis teikimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.