Jungtinė Karalystė pakėlė naikintuvus perimti prie šalies oro erdvės artėjusių Rusijos bombonešių

Britų Karališkosios oro pajėgos trečiadienį pranešė, kad reaguodamos į keturių Rusijos karinių orlaivių artėjimą prie Jungtinės Karalystės oro erdvės pakėlė savo naikintuvus.

Naikintuvas „Typhoon“.<br>R.Vitkaus asociatyvi nuotr.
Naikintuvas „Typhoon“.<br>R.Vitkaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 8:21 PM

Oro pajėgos nurodė, kad keturi rusų strateginiai bombonešiai buvo „perimti ir palydėti“ ir kad jie nebuvo įskridę į Jungtinės Karalystės oro erdvę.

Naikintuvai „Typhoon“ pakilo iš Didžiosios Britanijos oro pajėgų bazių Losimaute Škotijos šiaurės rytuose; prie jų prisijungė degalų papildymo orlaivis „Voyager“, išskridęs iš Anglijos Oksfordšyro.

Daugiau informacijos apie operaciją britų valdžia nepateikė.

Karališkosios oro pajėgos dažnai perima orlaivius, artėjančius prie vadinamosios „JK interesų zonos“. Anksčiau pajėgos teigė, kad Rusijos kariniai orlaiviai, įskrisdami į Londono prižiūrimą tarptautinę oro erdvę, gali kelti pavojų kitiems asmenims ore, nes dažnai nebendrauja su oro eismo kontrolės tarnybomis.

Pernai lapkritį Britanijos reaktyviniai lėktuvai pakilo reaguojant į rusų strateginių bombonešių priartėjimą. Pareigūnai tuomet pranešė, kad naikintuvai palydėjo Rusijos orlaivius iš „interesų zonos“ ir kad bombonešiai nepažeidė JK oro erdvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.