Kolumbijoje per kariuomenės reidą prieš Įlankos klano narkotikų kartelį žuvo 9 žmonės

Mažiausiai devyni žmonės žuvo antradienį Kolumbijos šiaurės vakaruose per kariuomenės reidą prieš Įlankos klano narkotikų kartelį, kurio vadeiva buvo sučiuptas pernai spalį.

Kolumbijoje per kariuomenės reidą prieš Įlankos klano narkotikų kartelį žuvo 9 žmonės.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kolumbijoje per kariuomenės reidą prieš Įlankos klano narkotikų kartelį žuvo 9 žmonės.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-02 08:33

Operacija prasidėjo anksti antradienį ir tebevyko vakare, kai gynybos ministras Diego Molano paskelbė, kad „iki šiol buvo nustatytos devynios aukos per operacijas“ prieš narkotikų kartelį.

Kūnai buvo rasti kaimiškoje vietovėje Ituango savivaldybėje, Įlankos klano tvirtovėje. Jo lyderis Dario Antonio Usuga, taip pat žinomas kaip Otonielis, buvo suimtas spalį per reidą, kuriame dalyvavo 500 policininkų ir kariškių.

Po Otonielio, laikyto ieškomiausiu narkotikų prekeiviu Kolumbijoje, arešto prezidentas Ivanas Duque paskelbė Įlankos klano „pabaigą“. Vyriausybės teigimu, kartelis buvo atsakingas už 30 proc. kokaino kontrabandos iš Kolumbijos.

Otonielis yra laikomas kalėjime Bogotoje, kol bus išduotas JAV. Jungtinės Valstijos buvo pasiūliusios 5 mln. dolerių (4,3 mln. eurų) premiją už informaciją, kuri padėtų suimti ieškomiausią Kolumbijos narkotikų baroną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.