Argentinoje mažiausiai 20 žmonių mirė, apsinuodiję kokainu

Argentinos sostinės priemiesčiuose mažiausiai 20 žmonių mirė, apsinuodiję kokainu, o dar 74 atsidūrė ligoninėje. Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas „Todo Noticias“.

Aukų artimieji.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aukų artimieji.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 12:25 PM

Jo žiniomis, 18 žmonių prijungti prie dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatų. Valdžia įspėja, kad aukų skaičius gali išaugti.

Anksčiau Buenos Airių provincijos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė instrukcijas medicinos įstaigoms tuose municipalitetuose, kur per pastarąsias 24 valandas buvo užfiksuota apsinuodijimo kokainu atvejų. Žinyba pranešė, kad į ligonines tebegabenami sunkios būklės žmonės.

Preliminariais duomenimis, visi apsinuodijusieji nusipirko narkotikų vienoje vietoje. Provincijos saugumo ministras Sergio Bernis pareiškė, kad kokainas tikriausiai buvo sumaišytas su kita medžiaga, dėl ko mišinys tapo kur kas toksiškesnis, ir paragino visus asmenis, „kurie įsigijo narkotikų per pastarąsias 24 valandas, juos išmesti“.

Prokuratūra tiria tyčinio kokaino užnuodijimo versiją. Teisėsaugos institucijų nuomone, tai gali būti susiję su dviejų narkotikų prekeivių gaujų kova.

Iki šiol sulaikyta 10 įtariamųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?