Kanada gali padidinti Baltijos jūros regione laikomą karinį kontingentą

Kanada svarsto galimybę pasiųsti daugiau karių į Lenkiją ir Baltijos šalis priklausomai nuo saugumo padėties regione, ketvirtadienį per vizitą Latvijoje sakė šios NATO sąjungininkės gynybos ministrė Anita Anand.

 Kanada gali padidinti Baltijos jūros regione laikomą karinį kontingentą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kanada gali padidinti Baltijos jūros regione laikomą karinį kontingentą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 6:22 PM

„Privalome pagalvoti, kad Kanada galbūt galėtų pasiųsti daugiau karių į Lenkiją ir Baltijos šalis“, – A. Anand sakė apsilankiusi Adažių karinėje bazėje, kur Kanada vadovauja NATO priešakinių kovinių pajėgų grupei.

„Mūsų buvimas Baltijos regione yra svarbus. Iš tiesų kovinė grupė Latvijoje šiuo metu yra didžiausias Kanados karių kontingentas užsienyje“, – pabrėžė ministrė.

JAV trečiadienį pranešė pasiųsianti iš viso 3 000 karių sustiprinti NATO pajėgoms bloko rytiniame sparne, reaguodama į Rusijos kariuomenės sutelkimą prie sienų su Ukraina.

„Esame labai susirūpinę dėl Rusijos grėsmių“, – sakė A. Anand ir pridūrė, kad Kanada „tęs savo pastangas užtikrinti taiką ir tvarką pasaulyje, įskaitant paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui“.

Kanada remia ir apmoko Ukrainos kariuomenę per 2015 metais pradėtą misiją UNIFIER.

Sekmadienį apsilankiusi Kijeve A. Anand sakė, kad Kanada perkels Ukrainoje laikomus kanadiečių dalinius į šalies vakarus ir evakuos savo ambasados darbuotojus, išskyrus pačius būtiniausius.

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas savo ruožtu ketvirtadienį sakė, kad jo šalis „ruošia savo karinius instruktorius prisijungti prie operacijos UNIFIER“.

Po 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos NATO nusprendė savo rytinėse narėse – Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje – laikyti rotaciniu pagrindu keičiamas priešakines kovines grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.