Kremlius ragina JAV „liautis kursčius įtampą“

Kremlius ketvirtadienį paragino Jungtines Valstijas „liautis kursčius įtampą“, po to, kai Vašingtonas pasiuntė kelis tūkstančius karių NATO pajėgoms Rytų Europoje pastiprinti, Vakarams susirūpinus invazijos į Ukrainą grėsme.

V. Putinas ir D. Peskovas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
V. Putinas ir D. Peskovas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 12:08 PM, atnaujinta Feb 3, 2022, 12:56 PM

„Mes nuolat raginame savo partnerius amerikiečius liautis kursčius įtampą“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad 3 000 JAV karių dislokavimas NATO pajėgoms Europoje sustiprinti tik dar labiau padidina „įtampą“.

„Deja, amerikiečiai toliau tai daro. Ir šiuo atveju kalbama ne vien apie provokacinius pareiškimus, kad greitai kils karas ir visi sumokės baisią kainą; kalbama apie amerikiečių karių siuntimą į Europos šalis prie mūsų sienų“, – pabrėžė D. Peskovas.

Rusijai atsisakant atitraukti 100 tūkst. prie Ukrainos sienos sutelktų savo karių, 1 tūkst. Vokietijoje dislokuotų JAV karių siunčiami į Rumuniją, o 2 tūkst. pačiose JAV esančių karių skraidinami į Vokietiją ir Lenkiją.

„Akivaizdu, jog tai ne žingsniai įtampai mažinti; priešingai, tai veiksmai, vedantys prie šios įtampos didinimo... Tik taip galima tai vertinti“, – pabrėžė Rusijos prezidento atstovas.

„Žinoma, Rusijos nerimas šiuo atveju absoliučiai suprantamas, absoliučiai pateisinamas, taip pat paaiškinamos ir suprantamos bet kokios Rusijos priemonės savo saugumui ir savo interesams užtikrinti“, – sakė D. Peskovas.

Žurnalistų paprašytas patikslinti, apie kokias priemones kalbama, jis nurodė: „[Apie] tas priemones, kurias būtinomis laiko tie, kas užsiima mūsų saugumo užtikrinimu.“

Vakarų galios, siekdamos atgrasyti Maskvą nuo galimos invazijos į Ukrainą, grasinimus įvesti sankcijas V. Putino aplinkos žmonėms derina su intensyviomis diplomatinėmis pastangomis. Maskva griežtai neigia turinti planų įsiveržti į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.