„Deutsche Welle“ piktinasi „absurdišku“ sprendimu uždaryti jos biurą Rusijoje

Vokietijos visuomeninis transliuotojas „Deutsche Welle“ (DW) ketvirtadienį pasmerkė Maskvos „absurdišką“ sprendimą uždaryti jo biurą Rusijoje ir pažadėjo toliau rengti reportažus šioje šalyje.

Vokietijos naujienų organizacija „Deutsche Welle“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokietijos naujienų organizacija „Deutsche Welle“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 8:13 AM

„Rusijos valdžios priemonės jokiu būdu nesuvokiamos ir yra absoliučiai perdėta reakcija“, – sakė DW direktorius Peteris Limbourgas.

Kanalas protestuoja „prieš šią absurdišką Rusijos vyriausybės reakciją ir imsis teisinių veiksmų paskelbtoms priemonėms apskųsti“, pridūrė jis.

Transliuotojas taip pat pažadėjo toliau rengti reportažus savo biure Maskvoje, kol Rusijos nurodymas užsidaryti bus oficialiai pateiktas.

„Net jeigu galiausiai užsidarytume, tai nepaveiks mūsų įvykių nušvietimo Rusijoje – veikiau šį nušvietimą reikšmingai padidinsime“, – pažadėjo P. Limbourgas.

Rusija nusprendė uždaryti vokiečių visuomeninio transliuotojo biurą Maskvoje ir atšaukti jo darbuotojų akreditaciją kitą dieną po Berlyno sprendimo uždrausti transliuoti Vokietijoje rusų valstybinės televizijos RT vokiškajai redakcijai.

Šis atsakomasis žingsnis taip pat buvo žengtas tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Maskvos ir Vakarų šalių dėl virtinės nesutarimų, įskaitant nuogąstavimus, kad Rusija įsiverš į kaimyninę Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.