Islandijoje gelbėtojai ieško dingusio lėktuvo su pilotu ir trimis keleiviais

Islandijoje gelbėtojų komandos penktadienį ieškojo nedidelio lėktuvo, kuris, kaip manoma, sudužo skraidindamas tris užsieniečius turistus į pažintinę kelionę.

 Policija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
 Policija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 3:15 PM

Tingvedliro nacionalinio parko teritoriją šukuoja daugiau nei 500 Islandijos paieškų ir gelbėjimo organizacijos narių, taip pat laivai, narai ir du pakrančių apsaugos sraigtasparniai. Žvarbiu žiemos oru jie ieško lėktuvo, skraidinusio turistus iš JAV, Nyderlandų ir Belgijos.

Lėktuvas „Cessna C172“ ketvirtadienį pakilo iš oro uosto Islandijos sostinėje Reikjavike iš anksto suplanuotam dviejų valandų trukmės pažintiniam skrydžiui. Maždaug po valandos jis paskutinį kartą susisiekė su aviacijos pareigūnais. Nelaimės signalo jis nepasiuntė.

Pasak pareigūnų, lėktuvas galėjo sudužti Tingvedliro nacionaliniame parke, į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktoje teritorijoje, esančioje maždaug už 50 km į rytus nuo Reikjaviko. Parke taip pat telkšo antras didžiausias Islandijos ežeras.

Islandijos pakrančių apsaugos tarnybos operacijų vadovas Asgrimuras Larusas Asgrimssonas naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad „mobiliojo telefono duomenys suteikė pagrindo mums susiaurinti paieškos rajoną iki Tingvedliro srities“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.