Roterdamo valdžia sako negavusi prašymo leidimui tiltui išmontuoti dėl J. Bezoso jachtos

Nyderlandų uostamiestis Roterdamas negavo prašymo leisti laikinai išmontuoti dalį istorinio tilto, neleidžiančio praplaukti interneto prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėjui Jeffui Bezosui pastatytai superjachtai, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Koningshaveno tiltas Roterdame, Nyderlanduose.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Koningshaveno tiltas Roterdame, Nyderlanduose.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Jeffas Bezosas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jeffas Bezosas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koningshaveno tiltas Roterdame, Nyderlanduose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koningshaveno tiltas Roterdame, Nyderlanduose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 8:41 AM

Miesto meras paneigė, kad šiuo klausimu buvo priimtas koks nors sprendimas dieną po to, kai savivaldybės atstovė naujienų agentūrai AFP nurodė, kad laivų statykla paprašė leidimo laikinai pašalinti centrinę Koningshaveno (Karališkojo uosto) tilto dalį, sulaukdama pasipiktinimą socialiniuose tinkluose.

Gigantiška J. Bezoso 430 mln. eurų vertės tristiebė jachta, pastatyta netoli Roterdamo esančiame Alblaserdame, yra per aukšta, kad galėtų praplaukti po šiuo istoriniu tiltu. Šis tiltas buvo pastatytas 1878 metais. 1940-aisiais, per Antrąjį pasaulinį karą, jis buvo subombarduotos nacių, bet vėliau atstatytas.

„Man šis sąmyšis atrodo gana keistas. Dar nebuvo priimtas joks sprendimas, net nebuvo pateiktas prašymas išduoti leidimą“, – ketvirtadienį merą Ahmedą Aboutalebą citavo Nyderlandų laikraštis „Algemeen Dagblad“.

Savivaldybė priims sprendimą po to, kai bus pateikta paraiška leidimui gauti ir bus įvertintas poveikis, įskaitant tai, ar tai galima padaryti nepažeidžiant tilto ir ar J. Bezosas apmokės sąskaitą, sakė meras.

„Kalbu apie faktus. Pirmiausia noriu su jais susipažinti“, – dienraščiui sakė Kolumbijoje viešintis meras.

Jo žodžius Nyderlandų naujienų agentūrai ANP patvirtino mero atstovas.

Pirminis pranešimas, leidęs suprasti, kad leidimas išmontuoti tiltą buvo duotas, papiktino kai kuriuos Nyderlandų gyventojus, nes po 2017 metais atlikto kapitalinio remonto vietos valdžia žadėjo, kad daugiau niekada neišmontuos tilto, roterdamiečių vadinamo „De Hef“.

57 metų J. Bezosas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, savo internetinę knygų parduotuvę „Amazon“ pavertęs pasauline prekybos milžine.

Praėjusiais metais magnatas pakilo į kosmosą jo bendrovės „Blue Origin“ sukurta raketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.