Televizijos DW biuras Maskvoje nutraukė darbą

Vokietijos visuomeninės televizijos „Deutsche Welle“ (DW) biuras Maskvoje nuo penktadienio ryto nutraukė darbą, vykdydamas Rusijos tarnybų reikalavimą.

Vokietijos naujienų portalas Deutsche Welle.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokietijos naujienų portalas Deutsche Welle.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 4:07 PM

Maskva sako, kad reikalavimas DW biurui užsidaryti yra atsakas į anksčiau šią savaitę Berlyno priimtą sprendimą uždrausti transliuoti rusų valstybinio televizijos tinklo RT kanalą vokiečių kalba.

„Rusijos sprendimas uždaryti „Deutsche Welle“ biurą Maskvoje tapo „stipriu sukrėtimu“ darbuotojams. Komanda nutraukė darbą anksti penktadienį, kai jų įgaliojimai buvo atšaukti“, – sakoma angliškame DW tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Televizija pažymėjo, kad Rusijos sprendimas uždaryti DW biurą Maskvoje ir panaikinti Rusijoje dirbančius šios žiniasklaidos priemonės žurnalistų akreditaciją įsigaliojo penktadienį 9 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku.

Europos Sąjungos atstovas užsienio reikalams Peteris Stano penktadienį pareiškė, kad šis žingsnis, „deja, dar kartą iliustruoja besitęsiantį žiniasklaidos laisvės pažeidinėjimą ir žiniasklaidos nepriklausomybės nepaisymą“ Rusijoje.

Vokietijos transliuotojų priežiūros institucija trečiadienį paskelbė uždraudusi RT DE transliacijas šalies teritorijoje. Šis vokiškas kanalas priklauso Rusijos valstybinės televizijos tinklui, kurį Vakarai kaltina dezinformacija ir Kremliaus propagandos skleidimu.

Priežiūros tarnyba paaiškino, kad RT DE operatorė, registruota Berlyne, neturi „teisėto leidimo pagal Europos įstatymus“.

Trečiadienį Rusijos URM pareiškė, kad reaguojant į šį sprendimą bus imtasi atsakomųjų priemonių prieš Rusijoje akredituotą Vokietijos žiniasklaidą, „taip pat interneto tarpininkus, kurie savavališkai ir nepagrįstai ištrynė kanalo paskyras iš savo platformų“.

Šis Rusijos atsakomasis žingsnis taip pat buvo žengtas tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Maskvos ir Vakarų šalių dėl virtinės nesutarimų, įskaitant nuogąstavimus, kad Rusija įsiverš į kaimyninę Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.