JAV išreiškė palaikymą „Deutsche Welle“, Rusijai uždarius šios televizijos biurą Maskvoje

JAV Valstybės departamentas penktadienį pasmerkė Rusijos sprendimą uždaryti Vokietijos visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ (DW) biurą Maskvoje

„Deutsche Welle“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
„Deutsche Welle“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2022, 10:04 AM

„JAV smerkia Rusijos vyriausybės sprendimą uždaryti #DeutscheWelle biurą Maskvoje. Solidariai palaikome „Deutsche Welle“ ir Vokietiją, vykstant Maskvos susidorojimui su nepriklausoma žiniasklaida, politine opozicija ir pilietine visuomene“, – sakoma departamento atstovo Nedo Price'o žinutėje.

DW biuras Maskvoje nuo penktadienio ryto sustabdė darbą, vykdydamas Rusijos tarnybų nurodymus. Ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad visų šalyje dirbančių DW žurnalistų akreditacija panaikinama, reaguojant į ankstesnį Berlyno sprendimą uždrausti transliuoti Vokietijoje Maskvos finansuojamai televizijai RT DE.

Vokietijos transliuotojų priežiūros institucija trečiadienį paskelbė uždraudusi RT DE transliacijas šalies teritorijoje. Šis vokiškas kanalas priklauso Rusijos valstybinės televizijos tinklui, kurį Vakarai kaltina dezinformacija ir Kremliaus propagandos skleidimu.

Priežiūros tarnyba paaiškino, kad RT DE operatorė, registruota Berlyne, neturi „teisėto leidimo pagal Europos įstatymus“.

Trečiadienį Rusijos URM pareiškė, kad reaguojant į šį sprendimą bus imtasi atsakomųjų priemonių prieš Rusijoje akredituotą Vokietijos žiniasklaidą, „taip pat interneto tarpininkus, kurie savavališkai ir nepagrįstai ištrynė kanalo paskyras iš savo platformų“.

„Rusijos sprendimas uždaryti „Deutsche Welle“ biurą Maskvoje tapo „stipriu sukrėtimu“ darbuotojams. Komanda nutraukė darbą anksti penktadienį, kai jų įgaliojimai buvo atšaukti“, – sakoma angliškame DW tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Šis Rusijos atsakomasis žingsnis taip pat buvo žengtas tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Maskvos ir Vakarų šalių dėl virtinės nesutarimų, įskaitant nuogąstavimus, kad Rusija įsiverš į kaimyninę Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.