Australija apsisprendė: atvers sienas paskiepytiems keliautojams Izraelis beveik visiškai atsisakė skiepų paso

Australija vasario 21 dieną atvers savo sienas visiems nuo COVID-19 paskiepytiems turistams ir verslo reikalais keliaujantiems asmenims, pirmadienį paskelbė vyriausybė, nusprendusi toliau švelninti pandemijos valdymo priemones.

Koronavirusas Australijoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr,
Koronavirusas Australijoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr,
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 11:34 AM, atnaujinta Feb 7, 2022, 11:39 AM

2020 metų kovą Australija savo piliečiams ir nuolatiniams gyventojams įvedė vienus griežčiausių pasaulyje kelionių ribojimų, kad jie neužneštų į šalį koronavirusinės infekcijos.

Atsižvelgiant į augantį vakcinuotų australų skaičių, suvaržymai pasienyje lapkritį buvo sušvelninti. Tačiau pirmenybė tuomet buvo suteikta ne turistams, o užsienio studentams ir kvalifikuotiems migrantams.

Pasak ministro pirmininko Scotto Morrisono, jo kabinetas pirmadienį nusprendė vasario 21-ąją atverti sienas visiems paskiepytiems asmenims, turintiems vizas.

Įvažiuojant bus privaloma pateikti vakcinacijos statusą patvirtinantį dokumentą, pranešė premjeras. Jis taip pat paminėjo teniso žvaigždę serbą Novaką Djokovičių, kurį australų vyriausybė praėjusį mėnesį deportavo, nes jis nebuvo pasiskiepijęs nuo COVID-19.

„Įvykiai šių metų pradžioje, manau, turėjo pasiųsti labai aiškų signalą visiems pasaulyje, kad tai yra privaloma norintiems atvykti į Australiją“, – sakė S. Morrisonas.

Pasak vidaus reikalų ministrės Karen Andrews, lankytojams, negalintiems pasiskiepyti dėl sveikatos priežasčių, bus leidžiama prašytis išimties.

Kelionių agentūros ragino vyriausybę greičiau įsileisti turistus, nes pietų pusrutulyje vasara jau eina į pabaigą.

Australijos turizmo paslaugų eksporto taryba (ATEC) – pagrindinė organizacija, atstovaujanti šio sektoriaus darbuotojams – pareiškė, kad turizmo bendrovės nekantriai laukia galimybės atkurti savo rinkas.

„Australijos turizmo įmonės džiaugsis žinia, kad mūsų sienos vėl atsivers visiems keliautojams iš kitų šalių“, – pareiškime nurodė ATEC vykdomasis direktorius Peteris Shellis.

„Kiekvienai šalies turizmo įmonei teko nueiti ilgą, sunkų ir desperatišką kelią. Pakeliui daug ką praradome, bet ši žinia pergyvenusiems suteiks aiškų siektiną tikslą ir pradinį tašką šios šakos [turizmo] atkūrimui“, – pridūrė P. Shelley.

Izraelis beveik visiškai atsisakė skiepų paso

Nepaisydamas rekordiškai didelių sunkia COVID-19 ligos forma sergančių asmenų skaičių, Izraelis beveik visiškai atsisakė skiepų paso.

Nuo pirmadienio šis dokumentas, kurį galima gauti pasiskiepijus ar persirgus, reikalingas tik dideliuose renginiuose, pavyzdžiui, vestuvėse. Tai reiškia, kad dabar visi gyventojai gali lankytis restoranuose, kino teatruose ar apsistoti viešbučiuose.

Apie taisyklių švelninimą pranešta nepaisant to, kad šiuo metu šalies ligoninėse gydoma daugiau kaip 1 200 COVID-19 sergančių žmonių, o tai yra didžiausias skaičius nuo pandemijos pradžios. Pasak šalies Sveikatos apsaugos ministerijos, itin sunki 1 255 infekuotų pacientų būklė.

Tačiau šalyje omikron atmainos banga savo piką pasiekė dar prieš dvi savaites. Sekmadienį Izraelyje nustatyti 33 394 nauji infekcijos atvejai – gerokai mažiau, palyginti su neseniai pasiektu 85 000 infekcijų paros prieaugio antirekordu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.