Baltarusijos opozicijos iniciatyva „Sąžiningi žmonės“ paskelbta ekstremistine

Baltarusijos Vidaus reikalų ministerija opozicijos iniciatyvą „Sąžiningi žmonės“ įtraukė į organizacijų, susijusių su ekstremistine veikla, sąrašą.

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašaneka.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašaneka.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-08 20:56

„Piliečiai, dalyvaujantys iniciatyvoje „Sąžiningi žmonės“, vadovaujantys jai ar ją sukūrę, vykdo ekstremistinę veiklą“, – sakoma antradienį paskelbtame pranešime ministerijos tinklapyje.

Dėl šios priežasties Baltarusijos KGB organizaciją „Sąžiningi žmonės“, įskaitant jos interneto svetainę ir susirašinėjimo programėlės „Telegram“ kanalą, pripažino ekstremistiniu dariniu ir uždraudė jos veiklą šalyje.

Iš viso į Baltarusijos ekstremistinių organizacijų sąrašą šiuo metu yra įtraukti 34 dariniai.

Iniciatyva „Sąžiningi žmonės“ subūrė apie 5,2 tūkst. per 2020-ųjų prezidento rinkimus komisijose akredituotų stebėtojų. „Sąžiningus žmones“ įkūrė buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos bendražygiai; organizacija tvirtina, kad prezidento rinkimų rezultatai buvo suklastoti.

Pernai garsus opozicijos veikėjas, buvęs bankininkas V. Babaryka buvo nuteistas kalėti 14 metų už sukčiavimą byloje, kurią daugelis laiko politiškai motyvuota.

Autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas ėmėsi brutalių priemonių nuslopinti beprecedenčiam protestų judėjimui, kilusiam šalyje po 2020-ųjų rugpjūtį vykusių prezidento rinkimų, kuriuose A. Lukašenka užsitikrino šeštą kadenciją. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.