Bangladeše per 11 dienų mirė penki rusai, statę atominę elektrinę

Bangladeše per pastarąsias 11 dienų vienas po kito mirė penki rusai, statę Rupūro atominę elektrinę. Šalies policija pradėjo tyrimą. Tai antradienį pranešė portalas „United News of Bangladesh“ (UNB).

Žvakės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Žvakės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-08 18:50

Du rusai mirė toje pačioje ligoninėje Išvardžio miesto rajone. Sausio 28 d. mirė ten gydytas 44 metų vyras. Vasario 5 d. į tą pačią ligoninę buvo atgabentas 48 metų inžinierius mechanikas, kuriam staiga pasidarė bloga. Gydytojams nepavyko jo išgelbėti.

Vasario 2 d. miegodamas mirė 40 metų amžiaus Rusijos pilietis.

Vasario 5 d. kompanijos subrangovės 59 metų darbuotojas mirė prie savo buto daugiaaukščiame pastate, kuriame gyvena statybos dalyviai.

Vasario 6 d. savo bute buvo rastas negyvas 45 metų amžiaus rusas.

Pasak Išvardžio rajono policijos atstovų, skrodimas nė vienu atveju neatskleidė nieko įtartino. Jie taip pat pažymėjo, kad vienas iš mirusiųjų sirgo širdies ir kraujagyslių liga.

Rusijos valstybinė atominės energijos korporacija „Rosatom“ pareiškė užuojautą mirusiųjų artimiesiems ir pranešė bendradarbiaujanti su tyrėjais.

Rupūro atominė elektrinė yra rytiniame Padmos upės krante, už 160 kilometrų nuo Bangladešo sostinės Dakos. Ji statoma pagal Rusijos projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.