Ispanijos karaliui Felipe VI nustatyta COVID-19

Ispanijos karaliui Felipe VI testu patvirtinta koronavirusinė infekcija, bet jam pasireiškė tik lengvi simptomai, trečiadienį pranešė karališkieji rūmai.

 Ispanijos karalius Felipe VI.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ispanijos karalius Felipe VI.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 3:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2022, 5:14 PM

54 metų monarchui COVID-19 buvo patvirtinta trečiadienį ryte, kai jam „ankstesnę naktį pasireiškė lengvi simptomai“, – sakoma pranešime.

Ten pat nurodoma, kad Felipe VI septynias dienas karantinuosis ir šiuo laikotarpiu „vykdys savo institucinę veiklą“ iš savo rezidencijos.

Karalius vėliau trečiadienį Madride turėjo susitikti su kroatams atstovaujančiu Bosnijos ir Hercegovinos prezidiumo nariu Željko Komšičiumi.

Pirmąja vakcinos nuo COVID-19 Felipe VI pasiskiepijo praėjusių metų gegužę. Karališkieji rūmai neatsakė į naujienų agentūros AFP klausimą, ar vėliau monarchui buvo suleistos kitos dozės.

Karalienei Letiziai ir poros jaunesniajai dukrai Sofiai infekcijos simptomų nepasireiškė – taigi, jos ir toliau eis savo pareigas kaip įprasta.

Jų vyresnioji dukra Leonor mokosi internatinėje mokykloje Velse.

Ispanijoje ketvirtadienį bus atšauktas reikalavimas lauke dėvėti apsauginę kaukę. Toks sprendimas priimtas mažėjant sergamumui COVID-19 ir stabilizuojantis padėčiai ligoninėse.

Šia priemone atšaukiamas žingsnis, kurio buvo imtasi praėjusių metų gruodį, kai dėl itin užkrečiamos koronaviruso omikron atmainos pradėjo smarkiai augti užsikrėtimo atvejų skaičius.

Dėvėti kaukę ir toliau bus privaloma viešose vietose, įskaitant viešąjį transportą.

Nuo pandemijos pradžios Ispanijoje nustatyta apie 10,4 mln. COVID-19 atvejų, apie 95 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.