Kanada svarsto galimybę sustiprinti karinį kontingentą Rytų Europoje

Otava svarsto galimybę siųsti karinį pastiprinimą į Rytų Europą dėl sudėtingos saugumo situacijos, ketvirtadienį lankydamasi Latvijoje pareiškė Kanados gynybos ministrė Anita Anand.

 Kanados kariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kanados kariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 2:30 PM

„Svarstome galimybes sustiprinti visą Rytų Europą“, – sakė A. Anand.

Ministrė apsilankė Adažių bazėje, kur veikia Otavos vadovaujama NATO kovos grupė.

Kanada Latvijoje yra dislokavusi apie 500 karių. Pasak A. Anand, tai yra Kanados „didžiausias karinis kontingentas užsienyje“.

Trečiadienį JAV paskelbė iš viso siunčianti 3 tūkst. karių, skirtų sustiprinti NATO pajėgas Rytų Europoje, reaguodamos į Rusijos karių telkimą aplink Ukrainą.

„Esu labai susirūpinusi dėl Rusijos agresijos Ukrainos atžvilgiu, – teigė kanadiečių gynybos ministrė. – Labai rimtai žiūrime į NATO rytinio fronto apsaugą.“

Otava remia ir apmoko Ukrainos kariuomenę per 2015 metais inicijuotą operaciją „Unifier“.

Sekmadienį lankydamasi Kijeve, A. Anand nurodė, jog Kanada perkels savo Ukrainoje esančius karinius dalinius į šalies vakarus, taip pat repatrijuos visus nebūtinus ambasados darbuotojus.

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas savo ruožtu sakė, kad jo šalis „ruošiasi savo karinius instruktorius prijungti prie operacijos UNIFIER“.

Po 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos NATO nusprendė rotacijos principu dislokuoti kovos grupes Aljanso rytiniame flange – Lenkijoje ir Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.