Londono policijos viršininkė atsistatydino dėl teisėsaugą sukrėtusių skandalų

Londono policijos vadovė ketvirtadienį paskelbė pasitrauksianti iš pareigų po virtinės skandalų, sukrėtusių Jungtinės Karalystės sostinės teisėsaugą, susijusių su rasizmu, seksizmu ir policininko įvykdytu merginos nužudymu.

Jungtinės Karalystės policija.<br>123rf.com nuotr.
Jungtinės Karalystės policija.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-11 08:19

Cressida Dick, 2017 metais tapusi pirmąja prie Londono policijos vairo stojusia moterimi, sakė „neturinti kitos išeities, tik atsistatydinti“, sostinės merui Sadiqui Khanui pareiškus, kad jis nebepasitiki jos vadovavimu.

S. Khanas ketvirtadienį sakė „nesąs patenkintas komisarės atsaku“ į ankstesnį jo siūlymą imtis plačių pokyčių, kad teisėsaugoje būtų „išrautas rasizmas, seksizmas, homofobija, engimas, diskriminacija ir mizoginija“.

C. Dick teigė, kad jai „itin liūdna“ dėl susidariusios padėties, bet „aišku, jog meras nebeturi pakankamo pasitikėjimo mano vadovavimu, kad galėčiau tęsti darbą“.

Šis netikėtas sprendimas buvo paskelbtas Londono policijai tiriant vadinamąjį „Partigeito skandalą“ dėl premjero Boriso Johnsono biure esą rengtų pasilinksminimų, pažeidusių tuo metu dėl koronaviruso pandemijos galiojusius suvaržymus.

C. Dick sakė dar kurį laiką eisianti pareigas, kad užtikrintų Londono policijos stabilumą.

61 metų pareigūnė jau seniai buvo raginama trauktis iš pareigų dėl didelio atgarsio sulaukusių incidentų, įskaitant Sarah Everard išprievartavimą ir nužudymą, kai ši moteris 2021 metų kovą buvo pagrobta policijos pareigūno Wayne'o Couzenso.

Šį įvykį policijos viršininkė paminėjo savo pareiškime dėl atsistatydinimo. Pasak C. Dick, ši ir „daugybė kitų bjaurių bylų, kaip žinau, pakenkė pasitikėjimui šia fantastiška policijos tarnyba“.

Vis dėlto policija „sutelkė visą dėmesį, kad atkurtų visuomenės pasitikėjimą“, pabrėžė ji ir pridūrė tarnybos ir Londono ateitį vertinanti „labai optimistiškai“.

S. Khanas anksčiau šį mėnesį sakė „itin pasibjaurėjęs“, kai nepriklausoma priežiūros tarnyba paskelbė, jog kai kurie Londono policijos darbuotojai siuntinėjo vieni kitiems „sukrečiančias“ rasistines, seksistines ir homofobines žinutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.