Meksikoje nužudytas jau penktas žurnalistas nuo metų pradžios

Meksikoje ketvirtadienį nušautas žurnalistas tapo penktu žiniasklaidos darbuotoju, žuvusiu šioje šalyje, pranešė vienas pareigūnas.

Meksikoje nužudytas jau penktas žurnalistas nuo metų pradžios.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Meksikoje nužudytas jau penktas žurnalistas nuo metų pradžios.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 8:16 AM

Heberas Lopezas Vazquezas , vadovavęs pietinėje Oachakos valstijoje įkurtam naujienų tinklalapiui „Noticias Web“, buvo nušautas savo automobilyje, televizijai „Milenio“ sakė prokuroras Arturo Calvo.

Iš įvykio vietos mėginę pabėgti du įtariamieji buvo sučiupti, taip pat rasti jų ginklai, nurodė A. Calvo. Pasak pareigūno, nežinoma, kad užsakė žurnalisto nužudymą.

H. Lopezas Vazquezas tapo jau penktu šiemet Meksikoje nužudytu žurnalistu, rodo žiniasklaidos laisvės organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) duomenys.

Meksika laikoma viena pavojingiausių žiniasklaidos darbuotojams šalimi.

RSF duomenimis, pernai Meksikoje buvo nužudyti mažiausiai septyni žurnalistai, nors nežinoma, ar visais atvejais tai buvo susiję su jų darbu.

Meksikos tarnybos trečiadienį nurodė, kad trys asmenys buvo suimti dėl žurnalistės Lourdes Maldonado nužudymo praeitą mėnesį Tichuanoje, išprovokavusio tarptautinį pasmerkimą ir raginimus vyriausybei labiau pasistengti apsaugoti žiniasklaidos darbuotojus.

Kiek anksčiau Tichuanoje buvo nušautas fotonaujienų reporteris Margarito Martinezas.

Sausį taip pat buvo nužudytas Roberto Toledo, dirbęs viename naujienų portale centrinėje Mičoakano valstijoje, taip pat mirtinai subadytas rytinėje Verakruso valstijoje dirbęs žurnalistas ir socialinių tinklų aktyvistas Jose Luisas Gamboa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.