Jungtinės Karalystės ministras: derybose su Rusija juntamas „Miuncheno kvapas“

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace‘as palygino Vakarų diplomatines pastangas užkirsti kelią Rusijos invazijai į Ukrainą su nuolaidžiavimui nacistinei Vokietijai prieš Antrąjį pasaulinį karą.

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace‘as palygino Vakarų diplomatines pastangas užkirsti kelią Rusijos invazijai į Ukrainą su nuolaidžiavimui nacistinei Vokietijai prieš Antrąjį pasaulinį karą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace‘as palygino Vakarų diplomatines pastangas užkirsti kelią Rusijos invazijai į Ukrainą su nuolaidžiavimui nacistinei Vokietijai prieš Antrąjį pasaulinį karą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2022, 1:31 PM, atnaujinta Feb 13, 2022, 3:57 PM

B. Wallace‘as sakė laikraščiui „Sunday Times“, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali „bet kada“ pasiųsti savo karius į Ukrainą ir išsakė mintį, kad kai kurios Vakarų šalys nėra pakankamai griežtos Maskvos atžvilgiu.

„Gali būti, kad jis (Putinas) tiesiog išjungia tankus ir mes visi grįžtame namo, bet iš kai kurių Vakarų šalių ore juntamas Miuncheno kvapas“, – sakė B. Wallace‘as.

1938 metais Miuncheno susitarimu nacistinei Vokietijai buvo perduota dalis Čekoslovakijos, nesėkmingai stengiantis užkirsti kelią dideliam konfliktui Europoje.

Vakarų lyderiai važinėja pirmyn ir atgal į Maskvą, tikėdamiesi įtikinti V. Putiną sustabdyti savo kariuomenę.

„Nerimą kelia tai, kad nepaisant smarkiai išaugusių diplomatinių pastangų, tas kariuomenės stiprinimas tęsėsi. Jis nebuvo sustabdytas, o tęsėsi“, – sakė B. Wallace‘as.

Paklaustas apie palyginimą su Miunchenu sekmadienio rytą televizijos laidoje, kolega britų konservatorių partijos narys Brandonas Lewisas sakė, kad asociacija su naciais „nėra esminė“.

B. Wallace‘as „palygino diplomatines pastangas artėjant Antrajam pasauliniam karui su diplomatinėmis pastangomis, kurias mes visi dedame dabar“, – sakė B. Lewisas per „Sky News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.