Rusijos ambasadorius Švedijoje: Rusijai "nusispjauti" ant Vakarų sankcijų

Maskva nesijaudina dėl Vakarų sankcijų rizikos, jei jos pajėgos įsiveržtų į Ukrainą, vienam Švedijos laikraščiui sakė Rusijos ambasadorius Švedijoje.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2022, 1:40 PM

„Atsiprašau už išsireiškimą, bet mums nusispjauti ant visų jų sankcijų“, – interviu laikraščiui „Aftonbladet“ vėlų šeštadienio vakarą sakė Viktoras Tatarincevas.

„Mes jau turėjome tiek daug sankcijų ir jos mūsų ekonomikai ir žemės ūkiui turėjo teigiamą poveikį“, – sakė diplomatijos veteranas, laisvai kalbantis švediškai ir Švedijoje dirbantis jau ketvirtą kadenciją.

„Mes dabar apsirūpiname patys ir galėjome padidinti savo eksportą. Neturime itališkų ar šveicariškų sūrių, bet išmokome gaminti tokius pat gerus rusiškus sūrius pagal itališkus ir šveicariškus receptus", – sakė jis.

„Naujos sankcijos nėra geras dalykas, bet ir ne taip baisu, kaip skelbia Vakarai“, – pridūrė jis.

V. Tatarincevas kaltina Vakarus, esą šie nesupranta rusiško mentaliteto. „Kuo labiau Vakarai stums Rusiją, tuo stipresnis bus Rusijos atsakas“, – sakė jis.

Diplomato komentarai pasirodė Vakarų valstybėms baiminantis, kad Maskva ruošiasi invazijai į Ukrainą, beveik apsupusi savo vakarietišką kaimynę daugiau nei 100 tūkst. karių dydžio pajėgomis.

Vašingtonas perspėjo, kad visapusiška invazija gali prasidėti „bet kurią dieną“.

V. Tatarintsevas tvirtino, kad Maskva stengiasi išvengti karo. „Tai yra nuoširdžiausias mūsų politinės vadovybės noras. Paskutinis dalykas, kurio žmonės Rusijoje trokšta, yra karas“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?