Belgijos policija mėgina blokuoti prieš skiepus nukreiptą vilkstinę

Belgijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė sulaikiusios 30 transporto priemonių, policijai imantis priemonių, kad užkirstų kelią Kanados protestų įkvėptai vilkstinei pasiekti Briuselį.

Belgijos policija mėgina blokuoti prieš skiepus nukreiptą vilkstinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Belgijos policija mėgina blokuoti prieš skiepus nukreiptą vilkstinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2022, 12:29 PM, atnaujinta Feb 14, 2022, 12:34 PM

Vadinamosios „laisvės vilkstinės“ demonstrantai, protestuojantys prieš COVID-19 taisykles, mėgino traukti į šiaurinę miesto dalį ir pasiekti Europos Sąjungos būstinę, nepaisydami Belgijos draudimo, savaitgalį jie mėgino blokuoti eismą Prancūzijoje.

Briuselio meras Philippe'as Close'as vietos RTBF radijui sakė, kad pakeliui į Belgijos sostinę buvo pastebėta 400–500 automobilių ir furgonų. „Apie 30 buvo užblokuoti, o kiti kažkur išgaravo“, – sakė Ph. Close'as. Jo teigimu, kelios dešimtys transporto priemonių stovėjo automobilių stovėjimo aikštelėje Briuselio pakraštyje, kur policija nusprendė tartis su protestuotojais, kad jie „pėsti“ pasiektų miesto centrą.

„Neleisime, kad Belgijos sostinė taptų įkaite“, – perspėjo jis. Siekdama sustabdyti protestuotojus, mėginančius išvengti patikrinimų, policija taip pat uždarė dalį pagrindinio greitkelio, vedančio į miestą iš rytų.

Vadinamosios „laisvės vilkstinės“ atsirado daug kur pasaulyje, įkvėptos Kanados valdžiai prieštaraujančių sunkvežimių vairuotojų. Daugiau nei 100 transporto priemonių šeštadienį sugebėjo privažiuoti prie Eliziejaus laukų Paryžiuje, nepaisant to, kad daug policininkų buvo pasiųsti jų stabdyti.

Saugumo pajėgos panaudojo ašarines dujas protestuotojams išvaikyti ir dešimtis sulaikė, tai daug kam priminė susirėmimus su „geltonosiomis liemenėmis“ 2018 ir 2019 metais. Pirmiausia protestuotojai nusitaikė į Prancūzijos „skiepijimo pasą“, kurio reikalaujama norint patekti į restoranus, kavines ir daugelį kitų viešų vietų.

Prancūzijos policija sekmadienį pranešė, kad šiauriniame Lilio mieste suskaičiavo apie 1 300 transporto priemonių, kurios, regis, stabtelėjo pakeliui į Belgiją. Dėl Belgijoje paskelbto draudimo kai kurie protesto dalyviai siūlė keisti planus ir vykti į Strasbūro miestą rytų Prancūzijoje, kur yra Europos Parlamento būstinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.