Kanada patraukė iš Ukrainos dalį savo karių

Kanada nusprendė „laikinai perkelti“ iš Ukrainos į kitas vietas Europoje dalį savo karių, sekmadienį paskelbė šios šalies Gynybos ministerija.

Kanados kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kanados kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2022, 10:30 AM

Laikinas dalinių, dislokuotų apmokyti Ukrainos kariuomenę, perkėlimas „nereiškia Kanados misijos pabaigos“, tačiau leidžia Kanadai „perorientuoti savo pastangas, tuo pat metu užtikrinant Kanados ginkluotųjų pajėgų narių saugumą“, sakoma ministerijos pranešime spaudai.

Otava nepateikė detalių apie perkeliamų karių skaičių ar jų perkėlimo vietą. Tačiau pranešime priduriama, kad „Kanados ginkluotosios pajėgos išlieka įsipareigojusios Ukrainos žmonėms ir savo misijai sustiprinti Ukrainos kariuomenės pajėgumus.“

Ukrainoje nuo 2015 metų dislokuota apie 200 kanadiečių karių, jie dalyvauja UNIFIER misijoje, kuri, be kita ko, skirta padėti apmokyti ukrainiečių karius.

JAV praėjusios savaitės pabaigoje taip pat paskelbė, kad patraukia iš Ukrainos 160 savo karių, mokiusių šios šalies pajėgas.

Kanada šeštadienį pranešė laikinai uždaranti savo ambasadą Kijeve ir perkelianti jos operacijas į laikiną biurą Lvove. Šalis tai grindė „pablogėjusia situacija dėl Rusijos karių telkimo“ prie Ukrainos sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.