O. Scholzas: reikia ryžtingai siekti taikaus Ukrainos krizės išsprendimo

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas antradienį Maskvoje sakė, kad, jo nuomone, diplomatinės galimybės deeskaluoti padėtį Europoje dar nėra išnaudotos.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-15 18:27

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „per mūsų derybas pasakojo apie savo konsultacijas su užsienio reikalų ministru ir gynybos ministru“, sakė O. Scholzas.

„Aš su tuo sutinku – diplomatinės galimybės dar neišnaudotos, dabar reikia kalbėti apie ryžtingą ir drąsų darbą siekiant taikiai išspręsti šią krizę“, – sakė kancleris spaudos konferencijoje po derybų su V. Putinu.

O. Scholzas geru ženklu pavadino tai, kad kai kurie Rusijos pajėgų daliniai atitraukiami nuo Ukrainos sienų. „Girdime, kad tam tikri daliniai atitraukiami, ir tai geras ženklas, mes tikimės, kad ši tendencija tęsis. Mes pasirengę drauge su mūsų partnerėmis ir sąjungininkėmis Europos Sąjungoje, NATO ir Rusija kalbėti apie abipusio, tiksliau, bendro saugumo konkrečius stiprinimo žingsnius“, – sakė jis.

Vokietijos kancleris atkreipė dėmesį, kad Aljansas jau pasiūlė konkrečias derybas per Rusijos ir NATO susitikimą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO).

Šiais metais ESBO pirmininkaujanti Lenkija „pradėjo naują dialogo procesą aukščiausiu lygiu“, sakė O. Scholzas ir pridūrė: „Dialogas vyks tarpusavio supratimo ir principų, kuriuos drauge suderinome ESBO, abipusio pripažinimo dvasia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.