J. Bolsonaro pradėjo derybas su V. Putinu Maskvoje

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro trečiadienį pradėjo derybas su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, priėmusiu kolegą Maskvoje.

Savo vizitą į Rusiją J. Bolsonaro teisino pabrėždamas, kad daugiausia dėmesio bus skiriama prekybos klausimams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Savo vizitą į Rusiją J. Bolsonaro teisino pabrėždamas, kad daugiausia dėmesio bus skiriama prekybos klausimams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 1:54 PM

Oficialiam vizitui, diplomatiniu požiūriu, pasirinktas labai prastas laikas, atsižvelgiant į tvyrančią įtampą tarp Maskvos ir Vakarų dėl Ukrainos.

J. Bolsonaro vieši Maskvoje Vakarų lyderiams tebebūgštaujant dėl galimo Rusijos puolimo prieš kaimynę Ukrainą.

Jis atmetė tradicinio Brazilijos sąjungininko Vašingtono ir savo kabineto spaudimą atšaukti kelionę.

Savo vizitą į Rusiją J. Bolsonaro teisino pabrėždamas, kad daugiausia dėmesio bus skiriama prekybos klausimams.

Kremlius nurodė, kad prezidentai aptars „Rusijos ir Brazilijos strateginės partnerystės stiprinimą“, taip pat prekybos, mokslo ir kultūros ryšius.

Jie taip pat „keisis nuomonėmis apie pagrindines tarptautinės darbotvarkės problemas“, sakė Kremlius.

Susitikęs su J. Bolsonaro V. Putinas pažymėjo, kad prekybos tarp Rusijos ir Brazilijos augimas pernai siekė 87 procentus.

Brazilijos prezidentas savo ruožtu pažymėjo: „Jaučiame solidarumą su Rusija. Turime geras bendradarbiavimo perspektyvas įvairiose srityse, ypač gynybos, naftos, dujų, žemės ūkio srityse.“

„Esu tikras, kad šis vizitas į Maskvą yra signalas visam pasauliui, kad mūsų dvišaliai santykiai turi geras perspektyvas“, – pridūrė jis.

Brazilijos užsienio reikalų ir gynybos ministrai taip pat susėdo derybų su savo rusų kolegomis.

Prieš J. Bolsonaro kelionę Brazilija viešai patvirtino savo diplomatinius ryšius su Kijevu.

„Užsienio reikalų ministras Carlosas Franca šiandien telefonu kalbėjosi su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba“, – pirmadienį tviteryje paskelbė brazilų Užsienio reikalų ministerija.

Maskva kvietimą atvykti vizito Brazilijos lyderiui išsiuntė lapkričio pabaigoje, kai įtampa dėl Ukrainos jau buvo pradėjusi didėti.

J. Bolsonaro sutiko ir nusprendė suderinti savo kelionę su vizitu pas kitą ultradešiniųjų lyderį Viktorą Orbaną Vengrijoje, kur brazilų prezidentas lankysis ketvirtadienį. V. Orbanas irgi neseniai buvo susitikęs su V. Putinu.

Kontraversišku požiūriu į pandemiją pagarsėjęs Brazilijos lyderis nėra paskiepytas nuo COVID-19.

V. Putinas, kuris itin saugosi, kad neužsikrėstų koronavirusu, kelis pasaulio lyderius Kremliuje pastaruoju metu priėmė prie labai ilgo stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?