Kibernetinė ataka prieš Ukrainą tęsiasi, bet yra kontroliuojama

Kibernetinė ataka, nukreipta prieš Ukrainos vyriausybės svetaines, tęsiasi, bet yra kontroliuojama, trečiadienį pranešė Valstybinės specialiųjų ryšių ir informacijos apsaugos tarnybos vadovo pavaduotojas Viktoras Žora.

Kibernetinė ataka.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kibernetinė ataka.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 5:52 PM

„Dabar situacija yra visiškai kontroliuojama, bet ataka tęsiasi. Vidutinė atakos galia, kurią fiksuoja Valstybinės specialiosios komunikacijos tarnybos Saugios prieigos prie interneto sistema, siekia dešimtis Gbps“, – pranešė jis per spaudos konferenciją.

Pasak pareigūno, Valstybinė specialiųjų ryšių ir informacijos apsaugos tarnyba šiuo metu fiksuoja visą virtinę kibernetinių atakų, tačiau Ukraina sėkmingai atremia visus piktavalių veiksmus.

Ukrainos nacionalinio banko Saugumo departamento direktorius Ihoris Konovalovas taip pat patvirtino, kad ataka prieš taupomojo banko „Oščadbank“ svetainę tęsiasi.

„Iš ryto DDoS ataka buvo tęsiama, bet bankai jai buvo pasiruošę. Remiantis vidurdienio duomenimis, bankas „PrivatBank“ visiškai atnaujino savo veiklą, o „Oščadbank“ paslaugas atnaujino maždaug prieš pusvalandį. Jokio lėšų nutekėjimo nebuvo“, – pabrėžė jis.

Vasario 16 dienos popietę Ukraina patyrė kibernetinę ataką, tarp kurios taikinių buvo Gynybos ministerija, ginkluotųjų pajėgų sistemos ir du valstybiniai bankai.

Prieš mėnesį Ukraina patyrė kitą kibernetinę ataką, trumpam sutrikdžiusia kai kurių svarbių vyriausybės institucijų tinklalapių darbą.

Praėjus vos kelioms valandoms po sausį surengtos atakos NATO sureagavo paskelbusi, kad sudarė su Ukraina susitarimą dėl bendradarbiavimo kibernetinės kovos priemonių srityje. Europos Sąjunga tuo metu taip pat nurodė mobilizuojanti „visus savo išteklius“ Kijevui padėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.