Rusija skelbia apie pratybų aneksuotame Kryme pabaigą, išvykstančius karius

Rusija trečiadienį paskelbė, kad karinės pratybos Maskvos aneksuotame Kryme baigėsi ir kad jose dalyvavę kariai grįžta į savo bazes.

Rusija trečiadienį paskelbė, kad karinės pratybos Maskvos aneksuotame Kryme baigėsi ir kad jose dalyvavę kariai grįžta į savo bazes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusija trečiadienį paskelbė, kad karinės pratybos Maskvos aneksuotame Kryme baigėsi ir kad jose dalyvavę kariai grįžta į savo bazes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 9:39 AM

„Pietinės karinės apygardos daliniai, baigę dalyvauti taktinėse pratybose, persikelia į savo nuolatinius dislokavimo punktus“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Valstybinė televizija savo ruožtu parodė, kaip kariniai daliniai kerta tiltą, jungiantį Maskvos kontroliuojamą pusiasalį su Rusijos žemynine dalimi.

Ministerijos pranešime sakoma, kad tankai, pėstininkų kovos mašinos ir artilerija Krymą paliks geležinkeliais.

Antradienį Rusija paskelbė sugrąžinanti kai kuriuos prie Ukrainos sienų buvusius savo karius į jų bazes. Tai būtų pirmas svarbus žingsnis siekiant deeskaluoti savaites trunkančią krizę dėl Ukrainos.

Kremlius nurodė, kad kai kurių Rusijos karių, sutelktų prie Ukrainos sienų, atitraukimas buvo planuotas, bet pabrėžė, kad šalis ir toliau kilnos pajėgas savo teritorijoje, kaip jai atrodys reikalinga.

„Visada sakėme, kad pasibaigus pratyboms,.. kariai grįš į savo nuolatines bazes. Čia nieko naujo. Tai įprastas procesas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Rusija vykdė ir toliau vykdys pratybas visoje Rusijos Federacijos teritorijoje. Tai yra nuolatinis procesas, kaip ir visose pasaulio šalyse. Turime teisę pratybas rengti namuose, toje teritorijoje, kurioje manome, kad tai tinkama; tai su niekuo nediskutuotinas klausimas“, – sakė D. Peskovas.

Žingsnis žengtas vykstant intensyvioms diplomatinėms pastangoms siekiant išvengti Rusijos invazijos į savo provakarietišką kaimynę. Maskvai prie Ukrainos sutelkus daugiau kaip 100 tūkst. karių buvo nuogąstaujama, kad invazija gali įvykti jau šią savaitę.

Tačiau Vakarų lyderiai tebėra susirūpinę, kad Rusija vis tiek gali pradėti ataką prieš Ukrainą, o JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį perspėjo, kad Maskvos ataka prieš savo kaimynę išlieka „labai tikėtina“.

J. Bidenas sakė, kad, nepaisant Rusijos antradienio pranešimo apie atitraukiamus karius, Vašingtonas ir jo sąjungininkai dar turi patikrinti, ar kažkiek iš dešimčių tūkstančių karių, kuriuos Maskva sutelkė prie Ukrainos sienos, yra atitraukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.