Didžiojo dvidešimtuko lyderiai susitikimą pradėjo įspėjimu dėl Ukrainos krizės

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai ketvirtadienį dviejų dienų susitikimą Indonezijoje pradėjo įspėjimu, kad Ukrainos krizė kelia grėsmę pasaulinės ekonomikos atsigavimui po pandemijos.

 Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai ketvirtadienį dviejų dienų susitikimą Indonezijoje pradėjo įspėjimu, kad Ukrainos krizė kelia grėsmę pasaulinės ekonomikos atsigavimui po pandemijos.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai ketvirtadienį dviejų dienų susitikimą Indonezijoje pradėjo įspėjimu, kad Ukrainos krizė kelia grėsmę pasaulinės ekonomikos atsigavimui po pandemijos.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-17 12:08

Dalis dvidešimties šalių grupės, vienijančios didžiausias pasaulio ekonomikas, įskaitant JAV, Kiniją ir kai kurias Europos šalis, atstovų į Indonezijos sostinę Džakartoje atvyko asmeniškai, o dalis dalyvauja nuotoliniu būdu.

Pradėdamas susitikimą Indonezijos prezidentas Joko Widodo perspėjo apie Ukrainos krizės keliamus pavojus pasaulio ekonomikai, stiprėjant nerimui dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

„Ne laikas varžytis ir kurti naujas įtampas, kurios trikdo <...> atsigavimą, jau nekalbant apie pavojų pasaulio saugumui, kaip kad vyksta Ukrainoje“, – kalbėjo prezidentas.

„Visos [konflikto] šalys turi sustabdyti varžymąsi ir įtampą,“ – pridūrė jis.

Rusijos invazijos į jos kaimynę grėsmė yra naujas iššūkis pasauliui, kuris ir taip sunkiai atsigauna nuo koronaviruso pandemijos, sparčiai augant infliacijai.

Prieš diskusijas JAV iždo sekretorė Janet Yellen naujienų agentūrai AFP duotame interviu perspėjo apie tolesnius „pasaulinius padarinius“, jei Vakarai įves Rusijai naujas sankcijas.

Susitikime taip pat bus aptarta sparčiai auganti pasaulinė infliacija, centriniams bankams pradėjus didinti palūkanų normas ir mažinti pandemijos metu taikytų skatinimo programų apimtis.

Kiti derybų, kurios iš pradžių turėjo vykti Balyje, bet buvo perkeltos dėl omikron viruso bangos, darbotvarkės klausimai apima skolų restruktūrizavimą nepasiturinčioms šalims ir pasaulinių sveikatos sistemų reformą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.