Italijos Konstitucinis teismas laiko nepriimtinu referendumą dėl kanapių auginimo dekriminalizacijos

Italijos Konstitucinis teismas pripažino nepriimtinu referendumo dėl kanapių auginimo dekriminalizacijos organizavimą. Tai trečiadienį pranešė Konstitucinio teismo pirmininkas Giulianas Amatas.

Referendumas dėl kanapių dekriminalizavimo Italijoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Referendumas dėl kanapių dekriminalizavimo Italijoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 9:31 AM

Pasak jo, referendumą buvo siūloma surengti ne tik dėl kanapių. „Buvo minimos medžiagos, įskaitant aguonas, koką, vadinamuosius sunkiuosius narkotikus. Ir to buvo gana, kad mes būtume priversti pažeisti tarptautinius įsipareigojimus“, – cituoja jį laikraštis „La Stampa“.

Anksčiau Konstitucinis teismas atmetė galimybę surengti referendumą dėl eutanazijos įteisinimo, pažymėdamas, kad šis plebiscitas „negarantuos konstitucijoje įtvirtintos teisės gyventi, ypač labiausiai pažeidžiamų piliečių“. Kaip paaiškino G. Amatas, klausimas buvo suformuluotas „ne apie eutanaziją, bet apie nužudymą davus sutikimą“.

Šį referendumą rėmė visuomenės organizacijos, stojančios už nepagydomai sergančių žmonių teisę rinktis, taip pat kai kurios politinės jėgos. Eutanazija Italijoje nėra leidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.