Londonas: NATO pasirengusi labai rimtai reaguoti į Rusijos keliamą grėsmę

Jungtinės Karalystės gynybos ministras Benas Wallace'as ketvirtadienį pareiškė, kad NATO toliau stiprins savo rytinį sparną, kad atremtų Rusijos keliamą grėsmę, ir pakartojo, jog Maskva toliau telkia pajėgas aplink Ukrainą.

Rusijos karinės pajėgos šalia Ukrainos sienos. Palydovo nuotrauka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos karinės pajėgos šalia Ukrainos sienos. Palydovo nuotrauka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-17 12:55

„Esame labai rimtai nusiteikę dėl to, kaip reaguoti į grėsmę, šiuo metu kylančią tiek Ukrainai, tiek potencialiai – mūsų saugumui“, – sakė B. Wallace'as.

Tai britų gynybos sekretorius pareiškė prieš Briuselyje rengiamas NATO gynybos ministrų derybas su kolegomis iš Ukrainos ir Sakartvelo.

„Tai nėra juokai ar nerimtas reikalas – tai tikras iššūkis Europos stabilumui“, – pabrėžė B. Wallace'as.

„Mūsų partnerių Aljanse atsparumo užtikrinimas yra vienas būdų užkirsti kelią [konflikto] išplitimui ar eskalacijai. Būtent tai mes visi ir darome“, – pridūrė jis.

NATO trečiadienį paprašė savo karinių vadų parengti planus dėl papildomų pajėgų siuntimo į rytines Aljanso valstybes, tvyrant nerimui dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

B. Wallace'as ketvirtadienį taip pat pakartojo, kas Maskva toliau stiprina savo pajėgas prie kaimyninės Ukrainos sienų, nors anksčiau paskelbė, kad dalį karių atitrauks.

„Manau, tai, ką matome, yra priešinga pareiškimams. Per pastarąsias 48 valandas kontingentas buvo padidintas 7 tūkst. karių“, – sakė britų gynybos ministras.

„Norėtume tikėti jų žodžiais, bet apie Rusiją spręsime pagal jos veiksmus, o šiuo metu pajėgų telkimas tęsiasi“, – pridūrė B. Wallace'as.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas taip pat pakartojo, kad Vakarai „kol kas... nemato jokių [pajėgų] atitraukimo ar deeskalavimo ženklų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.