Prancūzija su sąjungininkėmis išves savo pajėgas iš Malio

Prancūzija kartu su sąjungininkėmis Europoje ir Kanada ketvirtadienį paskelbė pradėsiančios savo pajėgų išvedimą iš Malio, kur beveik dešimtmetį kovojo su džihadistų sukilėliais.

Prancūzijos kariai Malyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos kariai Malyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 12:27 PM

Pareiškime, pasirašytame Prancūzijos ir jos sąjungininkių Europoje bei Afrikoje, nurodoma, kad „dėl įvairių kliūčių“, daromų valdančiosios chuntos, nebėra tinkamų sąlygų tęsti operacijas Malyje.

Šis sprendimas apima tiek Prancūzijos karius, dalyvaujančius kovos su džihadistais operacijoje „Barchanas“ („Barkhane“) Sachelio regione, tiek operacijoje „Takuba“ dalyvaujančias Europos pajėgas.

„Nebėra politinių, veiklos ir teisinių sąlygų veiksmingai tęsti jų dabartinį karinį dalyvavimą kovoje su terorizmu Malyje“, – rašoma Eliziejaus rūmų išplatintame pareiškime.

Dėl to sąjungininkės „priėmė sprendimą pradėti koordinuotą savo karių, dalyvaujančių tose operacijose Malio teritorijoje, išvedimą“, rašoma jame.

Ši žinia buvo paskelbta Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui rengiantis ketvirtadienį vykti į Briuselį dalyvauti dvi dienas vyksiančiame Europos Sąjungos ir Afrikos viršūnių susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.