Rusija išsiunčia JAV ambasados Maskvoje antrąjį pagal rangą pareigūną

Rusija ketvirtadienį paskelbė išsiunčianti antrąjį pagal rangą JAV diplomatą Maskvoje, didėjant įtampai dėl grėsmės, kad Kremlius pasiųs pajėgas įsiveržti į Ukrainą, pranešė JAV Valstybės departamentas.

 Rusija išsiunčia JAV ambasados Maskvoje antrąjį pagal rangą pareigūną.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusija išsiunčia JAV ambasados Maskvoje antrąjį pagal rangą pareigūną.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 9:32 PM

„Galime patvirtinti, kad Rusija išsiuntė JAV misijos Rusijoje vadovo pavaduotoją (MVP) Bartą Gormaną“, – sakė departamento atstovė.

„Rusijos veiksmai prieš mūsų MVP buvo neišprovokuoti, ir laikome tai eskaluojančiu žingsniu bei svarstome savo atsaką“, – pridūrė atstovė.

„Dabar labiau nei bet kada kritiškai svarbu, jog mūsų šalys turėtų būtiną diplomatinį personalą, kad būtų skatinamas bendravimas tarp mūsų vyriausybė“, – pažymėjo pareigūnė.

Rusija savo ruožtu pareiškė, kad B. Gormanui buvo liepta išvykti atsakant į neseniai įvykdytą vieno rusų diplomato išsiuntimą iš JAV.

„Amerikiečių diplomatui buvo nurodyta išvykti iš Rusijos atsakant į ministro patarėjo neteisėtą išsiuntimą iš mūsų ambasados Vašingtone“, – per susirašinėjimo platformą „Telegram“ parašė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

URM pažymėjo, kad už pastarąją abipusių diplomatų išsiuntimų bangą atsakingas Vašingtonas.

„Masiniai diplomatų išsiuntimai ir aštrėjantis „vizų karas“ – ne mūsų pasirinkimas“, – teigė M. Zacharova.

Ji pridūrė, kad Maskva „ne kartą ir įvairiais lygiais siūlė Amerikos pusei liautis bloginti diplomatinių atstovybių veiklos sąlygas“.

Rusija jau ne vieną mėnesį skundžiasi, kad JAV tarnybos atsisako išduoti vizas jos diplomatams arba vilkina jų išdavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.