Rusija skelbia atitraukianti daugiau karių iš aneksuoto Krymo

Maskva ketvirtadienį pareiškė grąžinanti į nuolatines bazes tankus ir kitą karinę techniką pasibaigus pratyboms, pakursčiusioms Vakarų šalių nuogąstavimus, kad Rusija ruošiasi įsiveržti į kaimyninę Ukrainą.

Rusijos kariai Ukrainoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos kariai Ukrainoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-17 12:02, atnaujinta 2022-02-17 12:28

„Traukinys su Vakarų karinės apygardos tankų dalinių kariais ir karine technika gabena juos į nuolatinio dislokavimo vietas pasibaigus planinėms pratyboms poligonuose“, – nurodė Gynybos ministerija išplatintame pranešime.

Pasak ministerijos, daugiau dalinių išvedama ir iš Maskvos aneksuoto Krymo pusiasalio, kur irgi vyko manevrai.

„Pietų karinės apygardos daliniai, baigę taktines pratybas poligonuose Krymo pusiasalyje, grįžta geležinkelių transportu į nuolatinės dislokacijos vietas“, – nurodoma pareiškime.

Ministerijos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip pusiasalį su Rusijos žemynine dalimi jungiančiu tiltu gabenamos kovos mašinos.

Anksčiau ketvirtadienį Pietų karinė apygarda pranešė, kad iš Krymo išvyko apie 10 karinių kolonų su didelių gabaritų, sunkiasvoriais ir pavojingais kroviniais.

Rusija antradienį paskelbė atitraukianti dalį savo pajėgų nuo Ukrainos sienos ir grąžinanti jas į bazes, nors Vakarai skeptiškai įvertino šį pareiškimą.

NATO trečiadienį pareiškė, jog kol kas nematyti jokių Rusijos pajėgų atitraukimo nuo Ukrainos sienos ženklų. Tuo metu JAV pareiškė, kad Rusija prie sienos su Ukraina papildomai pasiuntė dar apie 7 tūkst. karių, dalis kurių į pasienį atvyko trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.