Ministras: Švedija nedraus tuoktis pusbroliams ir pusseserėms

Švedijos vyriausybė neketina kriminalizuoti kuzeninių santuokų. Tai penktadienį interviu Švedijos radijui pareiškė teisingumo ir vidaus reikalų ministras Morganas Johanssonas.

Vestuvės.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Vestuvės.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 1:42 PM

„Iš esmės tai reikštų draudimą suaugusiems žmonėms tuoktis su savo išrinktaisiais ar išrinktosiomis. Jeigu kažkas yra verčiamas kažką daryti, tai jau kriminalizuota. Todėl čia ir sustokime“, – paaiškino jis.

Prieš tokį požiūrį stoja Švedijos demokratų ir Liberalų partijos, manančios, jog pusbrolių ir pusseserių santuokos turi būti uždraustos, kadangi jos yra garbės kultūros ir klanų kultūros dalis.

Demokratai ir liberalai pareikalavo, kad vyriausybė kriminalizuotų kuzenines santuokas, bet ministrų kabinetas pareiškė neketinąs to daryti.

Anot M. Johanssono, vyriausybė jau daug nuveikė, kovodama su garbės kultūros ir klanų kultūros apraiškomis.

„Mes neleidžiame, kad moterys būtų ištekinamos prievarta, mūsų šalyje galioja griežti įstatymai dėl santuokų su vaikais, mes sugriežtinome bausmes už visus garbės nusikaltimus. Štai kaip mes sprendžiame šią problemą“, – pareiškė ministras.

Švedijoje draudžiamos santuokos tarp tėvų ir vaikų, tarp brolių ir seserų. Įbroliai ir įseserės gali gauti leidimą tuoktis. Santuokoms tarp pusbrolių ir pusseserių Švedijoje netaikomi jokie draudimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.