Prieš dvejus metus dingusi mergaitė atrasta „kambarėlyje“ po laiptais: pagrobėjai sulaikyti

Praėjus dvejiems metams po dingimo, šešiametė mergaitė buvo rasta gyva ir sveika „kambarėlyje“ po namo laiptais Niujorko valstijoje, pranešė policija. Policija teigė įtarianti, kad ją pagrobė biologiniai tėvai, kurie buvo praradę teisę auginti vaiką.

 Mergaitė buvo paslėpta „kambarėlyje“ po laiptais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mergaitė buvo paslėpta „kambarėlyje“ po laiptais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Policija teigia, kad mergaitę pagrobė jos biologiniai tėvai, 33 metų Kimberly Cooper ir 32 metų Kirkas Shultisas Jr.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Policija teigia, kad mergaitę pagrobė jos biologiniai tėvai, 33 metų Kimberly Cooper ir 32 metų Kirkas Shultisas Jr.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-18 19:27, atnaujinta 2022-02-18 22:28

Pareigūnai mergaitę Paislee Shultis rado pirmadienį Saugerties miestelio name, praėjus dvejiems metams po to, kai ji dingo iš Spencerio, Niujorko valstijos, esančio maždaug už 290 km į vakarus, sakoma policijos departamento pranešime.

Policija teigia, kad mergaitę pagrobė jos biologiniai tėvai, 33 metų Kimberly Cooper ir 32 metų Kirkas Shultisas Jr. Pora neturėjo mergaitės globos teisių.

Pirmadienį policija sakė gavusi pranešimą apie mergaitės buvimo vietą ir gavusi kratos orderį.

Teigiama, kad pareigūnai nuvyko į mergaitės senelio namus, kur apie valandą ieškojo, kol rado vaiką, paslėptą „kambarėlyje“ po laiptais, vedančiais į rūsį.

Nuėmus laiptų lentas, mergaitė ir jos motina K.Cooper buvo rastos pasislėpusios tamsioje ir šlapioje patalpoje, sakė policija.

P.Shultis buvo nuvežta į policijos nuovadą, kur ją apžiūrėjo medikai, policija pranešė vietos bendruomenės laikraščiui „Daily Freeman“.

Mergaitės būklė buvo gera, ji buvo išleista pas teisėtą globėją.

Policija suėmė jos tėvus ir 57 metų mergaitės senelį Kirką Shultisą. Jiems pateikti kaltinimai dėl kišimosi į globą ir pavojaus vaiko gerovei sukėlimo.

Policija teigė, kad nuo mergaitės dingimo kelis kartus apklausė K.Shultisą Jr. Jis tvirtino, kad neturi jokių žinių apie mergaitės buvimo vietą, ir pareigūnams sakė, kad vaiko nematė.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.